Klubbens sponsorer

Rallyeliten kører stærkt omkring Odder

Området mellem Odder og Skanderborg kommer til at summe til lyden af rallybiler på den første september-lørdag. Den 6. september arrangerer Aarhus Automobil Sport Rally Odder 2014, som bliver årets femte og næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, og der vil blive budt på masser af spændende og nervepirrende motorsport med deltagelse af den danske rallyelite.

Det er syv år siden, at der senest har været afviklet en DM-afdeling i det østjyske område, men nu vender en række af Danmarks bedste rallykørere tilbage for at kæmpe om at være hurtigst på de udfordrende veje på området mellem Odder og Skanderborg.

2014-Rally-Nielsen-Nielsen-02

Allerede fredag skydes Rally Odder 2014 i gang. Det kommer til ske at ske med et rallyshow, som finder sted i industrikvarteret i den nordlige del af Odder. I tidsrummet fra 19.00 til 21.00 vil deltagerne prøve deres rallybiler af inden den egentlige konkurrence går løs, og her vil publikum have mulighed for at komme tæt på deltagerne og udvælge sig en favorit på forhånd.

Rally Odder 2014 starter officielt foran Harboe Galleri & Café på Polititorvet i Odder, hvor første viceborgmester Niels Rosenberg fra klokken 13.00 vil sende bilerne afsted.

Forude venter fire hastighedsprøver, som deltagerne alle skal gennemkøre tre gange. Den første hastighedsprøve er placeret mellem Malling og Solbjerg, hvor deltagerne først skal gennemkøre en rundbane på Tandergårdsvej, Østergårdsvej og Hinnedrupvej, inden prøven afsluttes på Askgårdsvej og Nordgårdsvej. Næste hastighedsprøve er ligeledes en rundbane. Her køres der på Bødeskovvej, Rasborgvej og Drammestrupvej øst for Onsted.

Rally Odder 2014 kommer også til at have en enkelt gennemgående prøve. Den går fra Virring til Hvolbæk og videre ad Søndergårdsvej og Møltoftvej til målstedet ved Oddervej. Den fjerde hastighedsprøve er en rundbane mellem Hylke og Brørup, hvor der bl.a. køres på Tebstrupvej, Skovgårdsvej og Brørupvej.

Rally Odder 2014 bliver et meget kompakt rally, så selv om de første biler starter det 240 kilometer lange løb først på eftermiddagen, vil man allerede klokken 20.00 kunne kåre løbets vindere på Polititorvet.