Klubbens sponsorer

Pilgaard med ny motor på Djursland

Mekanikerne bag Casper Pilgaard har haft travlt hjemme på værkstedet forud for den tredje afdeling af Oktan 100 Super GT Danmark. Teamet fra Ryomgård har været i gang med at skifte motor på Mitjet Super GT-raceren siden seneste løb, så der er helt friske V6-kræfter til denne weekends løb på Ring Djursland.

Den seneste løbsweekend startede ellers forrygende for den unge kører, hvor han satte fjerdehurtigste tid i træningen og den næsthurtigste tid i første del af kvalifikationen. Desværre var der en masse udefrakommende faktorer, som gjorde, at pointhøsten i de heats ikke blev helt så stor, som holdet ellers havde håbet på.

I løb 1 blev AAS’eren ramt af en konkurrent på allersidste omgang, mens han lå på 6. pladsen, og måtte udgå fra løbet. I det andet løb startede han 14’er og sluttede 12’er, mens der i heat 3 som minimum var udsigt til et top 10-resultat, hvis ikke endnu højere, da motoren valgte at give op i en kæmpe røgsky.

Det var noget, der kostede i pointstillingerne, så Casper Pilgaard faldt ned på tredjepladsen i Am-mesterskabet og på en samlet tiendeplads i det generelle mesterskab. Heldigvis scorer man også point i kvalifikationen, så det reddede en stor del af weekenden.

Denne weekend foregår som sagt på Ring Djursland. Det har altid været en bane, som Casper Pilgaard har elsket at køre på. Han debuterede på banen i Formel Ford i 2016, hvor det blev til karrierens første pole position indenfor bilsporten. Året efter blev det til den første sejr i Formel 4, og i 2019 kørte han sig til den første heatsejr i DTC.

Selvom lokalkendskabet måske er en fordel for Casper Pilgaard, så er han oppe imod 14 andre kørere, hvoraf størstedelen har været på banen mindst en gang med Mitjet-raceren før. Så der er ikke plads til ret mange fejltrin, inden man kan vinke farvel til et potentielt top 8-resultat. Det, som er ekstremt vigtigt resten af sæsonen, er at score gode point i hvert eneste heat. De to pointsvage heats fra sidste gang er der ikke råd til at gentage, hvis man skal have en drøm om at slutte etter i Am-mesterskabet.

Vejrudsigten for weekenden ser lidt svingende ud med hensyn til regnvejr og tørvejr. Men så er det jo kun godt, at Casper Pilgaard har kørt i mere eller mindre regn i begge de første afdelinger i 2020.

Tekst: Pilgaard Motorsport.

Foto: JJ Media.