Klubbens sponsorer

Pilgaard doblede op ved Night Race

Der blev ikke blot høstet en, men hele to pokaler, da Casper Pilgaard var med Renault Formel 4 Danmark-feltet til Night Race. Den unikke event på dansk jord blev kørt på Padborg Park, hvor teamet fra Ryomgård håbede på at kunne fortsætte de positive takter fra weekenden inden, hvor det også blev til to top-3 placeringer. Forskellen var blot at alle løb blev præmieret modsat kun finaleløbet sidste gang.

Løbet var ekstra intenst for både kørere og hold, da alt skulle afvikles på blot en enkelt dag. Træningen og kvalifikationen var slået sammen til et, så de første 10 minutter var til træning, hvorefter der blev kørt 20 minutters kvalifikation.

De første omgange gik med at få varme i dæk og bremser, og herefter skulle der sættes en omgang.

Casper Pilgaard kunne dog mærke på bilen, at den ikke trak som normalt på langsiderne. Det føltes som om, den ikke accelererede som normalt, så han pittede naturligvis og parkerede hos mekanikerne og forklarede problemet. Herefter ville de lige skubbe bilen et par meter, men kunne ikke rokke den ud af stedet! Derfor stod det hurtigt klart, at der var noget galt omkring bremserne, som de straks gik i gang med at fejlsøge på.

Men tiden talte stadig ned på uret, som nu var gået over til kvalifikationen. Herefter tog mekanikerne en beslutning om at lade bremserne køle ned og herefter sende køreren tilbage på banen, så han i det mindste kunne få sat en tid i den røde og hvide Mygale F4-racer med nummer 5 på bagvingen. Som sagt, så gjort. Fem minutter før slut blev han sendt på banen og fik kørt i alt fire omgange, hvoraf den anden omgang var den hurtigste, inden bremsen begyndte at hænge igen.

En niende startposition er ikke noget at råbe hurra for, men at køre mindre end et sekund langsommere end de kørere med fuldt funktionelle biler, var en præstation i sig selv. Problemet blev løst til heat 1, som skulle køres et par timer senere.

Det blev til en rigtig fin start for Casper, der hurtigt var oppe på sjettepladsen. Han var nok en anelse overgearet, for han fik forbremset sig for enden af langsiden og måtte den langsomme tur igennem pitten med 40 km/t. Dermed var han helt tilbage på sidstepladsen og herefter kun kørte et løb mod stopuret, og ikke længere mod konkurrenterne.

 

Han endte med at sætte fjerdehurtigste tid blandt Formel 4/bilerne, og det uden at have nogen at køre direkte imod andet end egen motivation. Men det beviste blot Casper Pilgaards jernvilje og målet om konstant at forbedre.

Til heat 2 skulle Casper Pilgaard starte på en tiendeplads, men med konkurrenterne lige foran sig var der rigtig gode muligheder for overhalinger. Det blev til en fantastisk start, hvor han hurtigt fik kørt sig op på tredjepladsen i løbet med et par fantastiske omgange. En safety car/periode satte en lille pause på fremgangen, men heldigvis kom løbet hurtigt i gang igen. De to førende blev sat under maksimalt pres og med to flotte udbremsninger kunne Casper Pilgaard krydse målstregen som vinder med næsten tre sekunder ned til andenpladsen. Det var et kæmpe boost for moralen at komme helt fra P10 og så alligevel vinde løbet.

Til heat 3 skulle Casper Pilgaard starte P6. Men endnu en gang leverede han en pragt præstation, hvor han allerede var firer i første sving, mens yderligere en plads blev vundet få sving senere – og det endda i tusmørket, hvor der var kommet lys på banen og bilerne. På anden omgang leverede han endnu en af sine signatur/udbremsninger på vej ind i Big Mag-svinget og var dermed oppe på andenpladsen.

Han forsøgte at komme forbi, men det lykkedes lige nøjagtig ikke, selv om den anden halvdel af løbet blev kørt med få meter mellem den førende og Casper. Men han tænkte også på mesterskabet, og så hellere få nogle sikre point på kontoen end at ende i sandkassen.

Efter to weekender med fire ud af seks mulige top-3-resultater er Casper Pilgaard nu rykket helt op på andenpladsen i DIF Danmarksmesterskabet i Renault Formel 4 Danmark.

Næste gang Pilgaard Motorsport skal på banen, er om godt to uger, når der køres på hjemmebanen, Ring Djursland. Her viste den unge kører også farten tidligere på sæsonen, så forhåbentlig er der flere pokaler på vej til Ryomgård, uanset om der bliver delt ud i et eller alle heats.

Tekst: Pilgaard Motorsport.

Foto: JJ Media.