Klubbens sponsorer

Ny podieplacering til Valdemar Eriksen

Valdemar Eriksen tog fredag sin anden podieplacering i et internationalt formelbilløb, kun tre uger efter sit første podium i Dubai. Det skete i anden afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Formel 1-banen i Bahrain. Serien, der løber over tre afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som det unge AAS-medlem indtil videre har udviklet sig i.

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, indtil sæsonen desværre blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa-Francorchamps i Belgien.

Løbet i Bahrain var et godt udstillingsvindue for Valdemar Eriksen, idet WEC-serien ligeledes kørte i Bahrain i samme weekend. Med i dette felt var en anden AAS’er, Nicklas Nielsen. Derudover havde MRF Challenge denne weekend besøg af David Schumacher og Bent Viscaali, som begge kører Formel 3/Regional. Trofæerne blev overrakt af tidligere Formel 1-kører og bror til Michael Schumacher, Ralf Schumacher.

Valdemar Eriksen startede fra P6, men lod sig ikke imponere af det fine selskab, kom ud af Sving 1 som P4, lavede så en superfræk overhaling, hvor han kørte imellem Schumacher og Ushijima og overhalede begge på én gang.

”Det var mit andet podium på kun få uger, og det var et fedt race – det kunne jeg godt vænne mig til! Mit mål efter Dubai, hvor vi døjede med motorproblemer osv., var at få en bedre start på weekenden her, og det må man sige er lykkes,” siger han. ”For mig er tredjepladsen en sejr. Dels er de to foran langt mere erfarne og ældre end mig og dels kører de ikke hele mesterskabet, så det var vigtige point, hvor jeg sluttede foran de 3 der er foran mig i mesterskabet.”

”Jeg vil gerne sige tak til min driver coach Ben for al hjælpen og tak til min far for at være med hernede. Jeg er glad for, jeg kan belønne dem, mine sponsorer og hjælpere hjemme i Danmark med en flot pokal her fra Bahrain.”

Valdemar Eriksen deltog som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Jamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.

Næste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien. Motorproblemerne til trods ligger Valdemar Eriksen på en øjeblikkelig fjerdeplads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til, at Valdemar Eriksen kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark. Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne.

Hvilken serie det eventuelt kunne blive såvel i ud- som i indland er endnu uafklaret. Det kan meget vel blive den udfordrende franske Formel 4 FFSA Academy-serie igen, men også andre europæiske formelserier kunne være interessante, ligesom der har også vist sig andre muligheder bl.a. oven på en vellykket test i Houston tidligere på måneden.

Tekst: André Eriksen.

Foto: Aditya Bedre.