Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest viste sublim kørsel mod Le Mans-stjerner

Nicolai Sylvest var den yngste mand i feltet, da årets Copenhagen Historic Grand Prix blev afviklet på Bellahøj Park i København, men det var ikke noget, de titusindvis af tilskuere mærkede det mindste til, da de oplevede en af hovedbegivenhederne ved arrangementet – det såkaldte ProAm-løb, hvor en professionel og en amatørkører er fælles om en historisk racebil. Den 18-årige lærling formåede nemlig at køre lige op mod stjerner som Tom Kristensen, Dindo Capello og Loïc Duval, der til sammen har 13 Le Mans-sejre på deres CV.

2015-Bane-Historisk-04

Sammen med sin far – den tidligere DTC-mester Jesper Sylvest, der denne gang havde status af amatørkører – startede Nicolai Sylvest i familiens grønne og gule Lotus Cortina. Og de var konkurrencedygtige fra start.

I første del af lørdagens heat kørte farmand bilen fra fjerde- til førstepladsen, og herfra fortsatte Nicolai Sylvest, da han overtog rattet.

”Jeg kom godt fra start og fik opbygget et forspring til Tom Kristensen, men så forbremsede jeg mig, så Tom kom forbi. Men umiddelbart derefter udbremsede jeg ham for enden af pitlangsiden, og så holdt jeg føringen til mål,” fortæller Nicolai Sylvest, der samtidig også blev noteret for hurtigste omgangstid – fire tiendedele af et sekund foran Tom Kristensen.

Søndagens finalerunde lignede resultatmæssigt en gentagelse. Præfinalen førte Jesper Sylvest fra start til mål, og han kunne dermed overlade bilen til Nicolai Sylvest.

2015-Bane-Historisk-05

”Desværre smuttede både Tom og Duval fra mig i starten, så jeg lå treer efter den første omgang,” fortæller det Team Danmark-støttede talent. ”Jeg hang på dem og forsøgte flere gange med at finde en åbning, hvor jeg kunne passere dem, men desværre fik jeg et problem. Jeg kunne ikke længere få bilen i andet gear. Uden et andet gear er det svært at klare sig igennem chikanerne på banen, så der var ikke andet for end at trille i pit og udgå.”

Nicolai Sylvest var naturligvis skuffet over sin for tidlige exit af løbet, men har kunnet glæde sig over de mange positive tilkendegivelser, han efterfølgende har fået for indsatsen. Nu venter der hårdt arbejde med at få sammensat et løbsprogram for den resterende del af 2015-sæsonen.

Tekst: Jesper Sylvest.

Foto: Anni Hansen.