Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest viste sit potentiale i Formel 3-test på Lausitzring

Nicolai Sylvest var i sidste uge på en todages test på Eurospeedway Lausitz – en racerbane syd for Berlin, der tidligere har været skueplads for løb i ChampCar-serien, den amerikanske pendant til Formel 1. Banen, der populært går under navnet Lausitzring, er utrolig hurtig, og det var første gang, at Nicolai Sylvest skulle prøve at køre sin Formel 3-racer på en bane, hvor tophastigheden er ca. 240 km/t, og hvor han senere i år skal køre løb i den internationale ATS Formel 3 Cup.

2013-Sylvest-Nicolai-07

Det nordsjællandske AAS-medlem viste dog hurtigt, at han godt kunne finde rundt på banen og endda med god fart i bilen.

”På den første dag var der dog lidt småproblemer og justeringer på materialet, som gjorde, at jeg ikke fik kørt så mange omgange, som jeg godt kunne have ønsket mig,” siger det 16-årige Team Danmark-talent. ”Men SuperTech-teamet fik fikset problemerne og gjort bilen klar til næste dags test. Og denne testdag blev meget positiv.”

Nicolai Sylvest overraskede atter med super kørsel og leverede omgangstider, som var mere end godkendte, selv om SuperTech Motorsport stadig arbejde med at finpudse setuppet. Dagen før havde teamet købt nogle reservedele fra et af de etableret topteams og havde i den forbindelse fået lovning om at kunne købe andre gearinger, som bedre passede til Lausitzring.

”Men da Nicolai havde fået fart i bilen, havde det andet team pludselig ikke længere de gearinger med, som de havde tilbudt os,” siger Nicolai Sylvests far, den tidligere DTC-mester Jesper Sylvest. ”Vi kunne ikke lade være at smile ad det hele og konstatere, at Nicolai fra lille Danmark havde overrasket dem.”

SuperTech Motorsport valgte at afvikle det sidste testpas som en løbssimulation, hvor der blev kørt uafbrudt over 30 minutter. Dette var dels for at prøve et løbs-setup, dels for at give Nicolai Sylvest en smagsprøve på, hvad der venter ham, når der skal køres rigtig race senere på året.

”Den simulation forløb rigtig godt, for hvor de fleste af de ti andre kørere, som var på banen samtidig med mig, blev noget langsommere til sidst, så satte jeg min personligt hurtigste omgang på banen på sidste omgang med et sæt dæk, der havde kørt godt 40 omgange,” siger Nicolai Sylvest. Nu venter han bare på atter at komme bag rattet af sin Formel 3-racer.

Jesper Sylvest.