Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest tog pole position på Nürburgring foran 34 konkurrenter

Nicolai Sylvest var i den første weekend i august til start på Nürburgring til fjerde afdeling af ADAC GT Masters efter en næsten to måneder lang sommerpause, men selv om han i modsætning til mange af de andre kørere, som deltager i serien, ikke havde været til start i nogen løb i sommerpausen, lykkedes det ham at sætte pole position til det første af de to løb, hvor 35 biler med i alt 70 kørere starter. Desværre blev hans teamkammerat Kim-Luis Schramm påkørt i selve løbet, så her blev det ikke til noget topresultat.

”Det var absolut ikke det resultat, teamet og vi kørere havde håbet på. Det eneste positive er, at hvis vi har lidt mere held i sprøjten, så kan vi køre med om topplaceringerne, og vi fik da vist, at farten er der,” udtaler Nicolai Sylvest.

Allerede under de forudgående træninger havde den 21-årige Team Danmark-støttede kører vist, at farten ikke fejlede noget trods sommerpausen, da han fik noteret den næstbedste tid i Zakspeed-teamets Mercedes AMG GT. Forventningerne var derfor skruet i vejret til den første tidtagning lørdag morgen, men den unge racerkører fra Jægerspris kunne stå for forventningspresset både fra teamet og fra sig selv, da det helt sensationelt lykkedes ham at køre hurtigste tid af alle. Dermed sikrede han sig pole position til første løb, som skulle køres lørdag eftermiddag.

Det var en noget stolt Nicolai Sylvest, som holdt forrest ude ved startstregen til gridshowet før løbsstarten og blev interviewet af tysk TV. ”Det var en vild oplevelse med al den opmærksomhed og virak omkring mig, både lige efter kvalifikationen, men også ude til gridshowet,” siger Nicolai Sylvest med et stort smil. ”Det håber jeg at kunne få lov til at prøve en anden gang.”

Da starten til lørdagens rullende start gik, var der allerede nogle bagvedkørende konkurrenter, som var startet inden det røde lys var slukket. Det gav en del tumult i det første sving og Nicolai Sylvest endte med at komme ud af svinget som toer – en placering, som han fastholdt med større og større afstand til forfølgerne, da han så sent som muligt dykkede i pit for at tage det obligatoriske pitstop og køreskifte, som skal foregå mellem det 25. og 35. minut. Et perfekt pitstop gjorde, at Kim-Luis Schramm kunne køre bilen tilbage på banen på en førsteplads, men desværre varede det ikke længe, før han måtte lade en konkurrent passere, og med 13 minutter igen af det timelange løb, måtte han lade endnu en konkurrent slippe forbi, inden han blev ramt hårdt bagfra, så bilen snurrede rundt. Kim-Luis Schramm fik bilen kørt tilbage til pit, men den var hårdt beskadiget.

Teamet fik gjort bilen klar igen til søndag morgen, hvor kvalifikation skulle køres til søndagens heat, og her var det Kim-Luis Schramm, som satte 15. hurtigste tid. Han skulle starte løbet i bilen og kom ud af første sving som nummer 17. Senere faldt han ned på 19. pladsen, inden teamet valgte at kalde ham ind, så snart pit vinduet åbnede. Nicolai Sylvest kom derfor på banen helt nede på en 26. plads, men selv om det lykkedes ham at køre på lige så hurtige tider som de forreste, lykkedes det ham desværre kun at få bilen frem på 16. pladsen, da der var alt for langt op til de forreste. Placeringen gav dog lidt point til juniormesterskabet for kørere under 25 år.

”Nu må vi bare se fremad mod næste løb på Circuit Park Zandvoort i Holland og håbe at have lidt mere held dernede,” siger Nicolai Sylvest. ”Løbet køres allerede i weekenden den 17.-19. august.” Løbet kan følges live på www.adac-gt-masters.de.

Jesper Sylvest.