Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest på podiet på Nürburgring

I den forgangne weekend var Nicolai Sylvest til start i årets femte afdeling af ADAC GT Masters. De to løb blev kørt på Nürburgring, der ubetinget hører til en af den 22-årige kørers favoritbaner, og trods besværligheder lykkedes det ham da også at komme på podiet med en tredjeplads i juniormesterskabet.

”Sidste år tog jeg min første pole position i løbsserien på Nürburgring, men mine forventninger var ikke helt så høje, for i Team Molitor Racing Systems vidste vi godt, at det ville blive svært, for den store BMW M6 passer ikke særlig godt til denne bane,” siger den Team Danmark-støttede kører, der atter kørte sammen med Jens Klingmann.

Det var Nicolai Sylvest, der skulle køre den første tidtagning lørdag morgen, og her lykkedes det at placere bilen på en flot sjetteplads i det 31 biler store felt. Samtidig var han mindre end tre tiendedele fra køreren på pole position, hvilket udløste begejstring hos teamet.

”Jeg skulle også starte lørdagens løb,” siger han. ”Jeg kom egentlig godt fra start, men for enden af langsiden blev jeg presset lidt ud og mistede desværre en del placeringer, så jeg røg ned på 11. pladsen. Banen er meget svær at overhale på, så det lykkedes ikke at avancere.”

Efter det obligatorisk pitstop, som forløb rigtig godt, var vi nu fremme på tiendepladsen, Jens Klingmann forsatte kampen, og det lykkedes ham at holde placeringen, og køre BMW’en i mål på denne placering.

”Det var ikke det bedste resultat ud fra den startplacering, vi havde, men før weekenden havde vi i teamet håbet på, at vi kunne slutte i top 10 generelt og måske komme på podiet i juniormesterskabet for kørere under 25 år. Det var lige præcis det resultat, vi fik, for jeg kom på podiet og fik en pokal for en tredjeplads,” siger Nicolai Sylvest.

Udgangspunktet for søndagens løb blev ikke det, man havde håbet. Jens Klingmann kunne ikke få ordentlig varme i dækkene i tidtagningen og måtte tage til takke med 24. bedste tid. Jens lavede en god start i løbet, hvor han fik lavet flere overhalinger i første sving, så han kunne køre ind til det obligatoriske kørerskifte på 18. pladsen.

”Da vi skiftede i pitten, fortalte Jens mig, at han havde problemer med at bremse,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg kom ud på banen, og jeg kunne godt mærke, at der var store problemer. Efter et par omgange valgte vi at køre i pit. Det var ikke forsvarligt at fortsætte.”

Pointene fra lørdagens løb betyder, at Nicolai Sylvest og Jens Klingmann indtager tiendepladsen i ADAC GT Masters, men der er stadig gode muligheder for at avancere, da der endnu resterer to afdelinger. Næste gang gælder det den tyske Formel 1 bane Hockenheimring i weekenden den 13.-15. september – et løb, der kan følges live på adac-gt-masters.de.

Jesper Sylvest.