Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest med til at sikre andenplads i 12-timers løb

Årets anden start for Massive Motorsport i teamets Aston Martin Vantage V12 blev en stor succes for Nicolai Sylvest. Sammen med sine teamkammerater Roland Poulsen og de to tidligere Le Mans-vindere Casper Elgaard og Kristian Poulsen var han med til at sikre holdet en andenplads såvel generelt som i deres klasse ved 12-timers løbet på Zandvoort.

”Det var et hårdt løb, men også et godt løb, hvor vi virkelig måtte kæmpe for resultatet,” siger en glad Nicolai Sylvest.

12-timers løbet var inddelt i to dele. Tre timer blev kørt fredag, og så blev løbet ellers gennemoptaget lørdag formiddag, hvor de sidste ni timer blev afviklet.

2016-Bane-24H-Sylvest-Nicolai-04

”Vi havde kvalificeret bilen til en startposition som nummer fem, og da løbet startede, lagde Casper Elgaard ud, og så overtog jeg senere bilen og kørte et dobbeltstint, så vi kunne spare tid på køreskift og derved holde fast på femtepladsen,” fortæller Nicolai Sylvest.

I løbet af lørdagen fik den sorte, røde og hvide Aston Martin Vantage V12 kørt sig op gennem feltet, hvor man på et tidspunkt var fremme på førstepladsen. Men flere gange blev man tvunget til at holde stille i pitten.

”Vi fik desværre nogle tidsstraffe bl.a. for at have kørt for hurtigt i pitten, og så var jeg også under fredagens løb kommet i nærkontakt med en anden kører, og det fik vi ligeledes en 20 sekunders stop-and-go for. Vi havde også et par småfejl på bilen, som vi var pit for at få udbedret af vores dygtige mekanikkere,” siger den 18-årige racerkører fra Jægerspris.

Trods tidsstraffene og de mekaniske drillerier lykkedes det de fire kører at få Massive Motorsports bil frem til en generel andenplads.

2016-Bane-24H-Elgaard-Sylvest-03

”Jeg kan i hvert fald ikke klage over, at jeg ikke fik køretid, for jeg endte med at sidde i bilen i fire af de 12 timer, løbet varede, men andenpladsen var helt klart resultatet af en holdindsats, for uden Caspers, Kristians og Rolands indsats i det varme vejr og mekanikernes arbejde i pitten, var det aldrig gået,” siger Nicolai Sylvest.

Tekst: Jesper Sylvest.

Foto: Creventic.