Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest havde farten, men ikke heldet på Nürburgring

Nicolai Sylvest deltog i starten af august i femte afdeling af ADAC GT Masters på Nürburgring – samme weekend som årets CHGP, og han kunne derfor ikke forsvare sidste års sejr i Royal Pro/Am i de københavnske gader. Desværre blev løbsweekenden i det tyske ikke den succes, som det 20-årige Team Danmark-talent havde håbet, da han og teamet blev ramt af uheld.

Forventningerne til weekenden var ellers store.

ADAC GT Masters, 9. + 10. Lauf – Nürburgring 2017 – Foto: Gruppe C Photography

”Det var her, jeg vandt min første sejr i tysk Formel 3, og sidste år kom jeg på podiet og vandt også en afdeling af juniormesterskabet netop for Mercedes AMG Team Zakspeed, som jeg også kører for i år,” siger Nicolai Sylvest. I træningen inden tidtagningen var han da også med helt fremme kun to tiendedele fra den hurtigste, mens han i tidtagningen flot placerede bilen på en godkendt niendeplads blandt de 28 biler i feltet, kun tre tiendedele fra en top 3-placering.

”Jeg fik lavet en rigtig god start og var ind i første sving oppe som nummer 7, men der var også lidt tumult ind i svinget med de mange biler, og jeg havde en let berøring med en konkurrent, som igen rørte en anden bil,” fortæller Nicolai Sylvest. Han nåede at overhale endnu en konkurrent, inden der kom safety car på banen.

”Da løbet igen blev givet frit, kunne jeg igen sammen med de fem forreste stikke af fra det øvrige felt, men blev så kaldt i pit for at tage en drive through som straf for det, der skete i starten. Lidt underligt, når en af prof-kørerne også var involveret i noget tilsvarende senere i løbet ikke fik nogen straf.”

Tilbage på asfalten lå han på 24. pladsen, men nåede at foretage to overhalinger, inden han skulle ind til det obligatoriske pitstop og overgive bilen til Nikolaj Rogivue, der endte med at køre bilen i mål på en 20. plads.

Tidtagningen til andet løb skulle køres af Nikolaj Rogivue, som desværre ikke fik fundet rytmen og måtte tage til takke med en beskeden 19. plads. Det så nu mere end svært ud at få rettet op på lørdagens skuffelse, hvor en realistisk topplacering havde været indenfor rækkevidde, og allerede i det første sving blev teamkammeraten påkørt hårdt bagfra, så han måtte køre i pit og udgå med meget store skader på bilen.

”Det var absolut ikke en weekend, jeg vil se tilbage på. Dog vender jeg det til at tænke lidt positivt, for jeg viste igen, at jeg har farten og håber snart, at heldet går vores vej,” siger den unge kører fra Jægerspris.

”Næste løb i ADAC GT Masters køres på Sachensring den 15.-17. september. Det er en bane, jeg ligeledes har vist god fart på. Sidste år kørte jeg mit første løb for Mercedes AMG Team Zakspeed og satte den på P5, så lad os nu se.”

Jesper Sylvest.