Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest havde årets sidste Formel 3-start

I den sidste september-weekend havde Nicolai Sylvest sin anden start i den hårde Formel 3-klasse. Den unge skoleelev fra Jægerspris var til start i finalen i den internationale tyske ATS Formel 3 Cup, som blev kørt på Formel 1 banen Hockenheimring i nærheden af Mannheim i det sydlige Tyskland.

”Racerbilen var ikke optimal, men jeg formåede at slutte alle tre løb i den bedste del af feltet, hvor jeg kæmpede mod konkurrenter, som har deltaget i hele sæsonen,” siger Nicolai Sylvest.

2013-Bane-Formel-3-Sylvest-Nicolai-05

Selv om Nicolai Sylvest ikke havde kørt på banen før, viste han allerede god fart i den indledende træning, og da tidtagningen var ovre, kunne han notere sig for tiendebedste tid i det 22 mands store Formel 3-felt, hvilket var identisk med hans startplacering til første heat. Men tidtagningen i ATS Formel 3 Cup handler ikke bare om at køre én hurtig omgang. Man skal være hurtig over flere omgange, for næstbedste omgangstid gav startpositionen til weekendens tredje løb. Næstbedste tid udløste også en startposition som nummer ti.

Starten til det første af de tre heat var ikke den bedste for Nicolai Sylvest. Han tabte flere placeringer og rykkede ned som nummer 13, men omgang for omgang fik han kørt sig op og kunne på den sidste af de 19 omgange passere yderligere en konkurrent, så han kunne krydse målstregen som nummer ni. Samme startposition havde han til andet heat. Men her gik det anderledes.

”Jeg fik en superstart og på den første omgang var jeg fremme som nummer otte,” siger den Team Danmark-støttede racerkører.

”Midt i løbet tabte jeg dog min ottendeplads, men jeg fik hurtigt passeret min konkurrent igen og sluttede løbet som nummer otte. Var det bare sket i det første løb, så havde jeg sikret mig pole position til andet heat, for til startopstillingen til det andet heat starter de otte første fra første heat nemlig i omvendt rækkefølge…”

2013-Bane-Formel-3-Sylvest-Nicolai-06

Ved det tredje og sidste heat startede Nicolai Sylvest som nummer ti, men kom godt fra start og kunne afslutte første omgang som nummer ni. Hele løbet igennem kæmpede han for at finde en vej forbi konkurrenten foran sig. ”En omgang til,” siger Nicolai Sylvest, ”og så havde jeg overhalet ham.”

Supertech Motorsport, der står bag den unge kørers deltagelse i ATS Formel 3 Cuppen, var meget tilfredse med finaleresultaterne. Blot ikke køreren selv.

”Bilen kørte ikke, som jeg gerne ville have det. Hele weekenden havde jeg problemer med at få greb ud af svingene, og så var bilens bagende meget løs, så snart jeg pressede den,” siger Nicolai Sylvest. ”Mit team havde arbejdet hårdt på at løse problemet, men vi har måttet konstatere, at de standardstøddæmpere som er på min bil langt fra var optimale. Vi fandt da også ud af, at ingen af de andre teams benytter dem, så nu skal vi have fundet nogle andre støddæmpere og monteret dem, inden vi skal i gang med vinterens testkørsler. Så kan I bare vente og se de tider, jeg kan levere,” slutter en selvsikker og tændt Nicolai Sylvest.

De næste måneder arbejder Supertech Motorsport på at finde flere sponsorer, så den planlagte deltagelse i hele sæson 2014 kan sikres i den tyske internationale ATS Formel 3 Cup.

Jesper Sylvest.