Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest haster til tysk comeback

Egentlig havde Nicolai Sylvest afskrevet muligheden for at køre på de udenlandske racerbaner i år. Det er altid svært at skaffe sig en international kontrakt, og coronakrisen gjorde det ikke nemmere, tværtimod snarere umuligt. Det nye mesterskab TCR Danmark har været den 23-årige Team Danmark-støttede racerkørers hovedfokus i år, men i weekenden gør han comeback i den tyske ADAC GT Masters-serie, hvor han starter på Lausitzring.

”Jeg fik en opringning fra det tyske team MRS GT-Racing, som jeg kørte for sidste år,” fortæller Nicolai Sylvest. ”En af de kørere, som de havde indgået aftale med, kunne alligevel ikke starte for dem i weekenden.”

”Flere kørere deltager jo i flere forskellige løbsserier, og når en sæson på syv afdelinger bliver klemt sammen på tre eller fire måneder, ja, så går ikke alt efter planen. Og det er så blevet mit held.”

Nicolai Sylvest kørte sidste år for MRS GT-Racing, der var det eneste team, som indsatte en BMW M6 i ADAC GT Masters-serien. Sammen med BMW fabrikskøreren Jens Klingmann sørgede han sidste år for at give teamet og BMW en sejr på Red Bull Ring.

”Jeg har løbende bevaret kontakten med teamet, og når de så ringer til mig her i sidste øjeblik og har brug for min hjælp, sagde jeg selvfølgelig ja,” udtaler Nicolai Sylvest.

”Jeg har ingen erfaring med bilen på Lausitzring, hvor vi skal køre i weekenden. For den bane var ikke på kalenderen sidste år. Men jeg har flere gange tidligere kørt på banen syd for Berlin, så jeg starter ikke helt på bar bund. Og så får vi masser af test i løbet af fredagen, inden det for alvor går løs med tidtagning og løb lørdag og søndag.” Løbet kan følges live på adac-gt-masters.de.

Jesper Sylvest.