Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest har testet på tre baner

Nicolai Sylvest var i sidste uge på en hård testtur kort før sæsonstarten i den sidste weekend af april. Turneen startede først med to dage på Nürburgring i det vestlige Tyskland, derefter gik turen videre til to dage på Eurospeedway Lausitzring i det gamle DDR for derefter at teste en dag på Motopark Arena Oschersleben. Netop sidste bane bliver stedet, hvor sæsonen starter i den tyske ATS Formel 3 Cup.

Testene forløb perfekt. Det var ikke til at se, at det var første gang, den 16-årige HHX-elev var ude at køre efter den lange vinterpause, for der var fin speed i bilen.

2014-Bane-F3-Sylvest-03

”Der var dog lidt tekniske problemer den første dag,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Men da de først var løst, gik det over al forventning med konkurrencedygtige tider, og da vi kom til Lausitzring, gik det endnu bedre. Netop den bane har jeg kørt en del på før og jeg kunne forbedre mine tider betragteligt i forhold til mit sidste besøg. Jeg var kun fire tiendedele af et sekund fra den hurtigste.”

Sidste stop på testturen var Motopark Arena Oschersleben, som er en fysisk hård og teknisk krævende bane, og når det så oven i købet var første besøg her for både teamet og den unge Team Danmark-kører, så var det noget af en udfordring for alle. Ved det første testpas var Nicolai Sylvest godt tre sekunder fra de hurtigste. Vejret var skiftende, men han blev hurtigere og hurtigere og nærmede sig de forreste. Det blev derfor besluttet, at han nu skulle teste helt nye dæk.

”Mine tider nærmede sig de hurtigste på dagen, men så skete der bare det, som ikke måtte ske,” fortæller Nicolai Sylvest. ”Med fuld gas i femte gear ramte jeg en curb under en nedbremsning, og det fik en del i hjulophænget til at knække, så jeg spandt af og ramte dækvolden.”

Bilen trængte nu til en kærlig hånd. Det tog mekanikerne sig af, mens en tilknyttet massør fra teamet hjalp med at få styr på Nicolai Sylvests ømme nakkemuskler. Efter nogle timers arbejde var konstellation klar til at deltage i dagens sidste testpas, hvor teenageren fik kørt 16 hurtige omgange og ikke mindst rystet oplevelsen ud af kroppen.

”De næste dage bliver nu brugt hjemme på værkstedet, hvor teamet klargør og optimerer bilen, og så vender vi ellers tilbage til Motopark Arena Oschersleben den 25.-27. april for køre årets første løb,” siger Nicolai Sylvest.

Jesper Sylvest.