Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest fik godkendt resultat i sin Sachsenring-debut

Nicolai Sylvest var i sidste weekend til start i den syvende afdeling af den internationale, tyske ATS Formel 3 Cup, som blev kørt på Sachsenring. Som ventet ville det blive den største udfordring for såvel ham som for teamet, da det var det første besøg på den meget kuperede og teknisk svære Sachsenring. Alligevel lykkedes det den unge nordsjællænder at sikre sig et godkendt resultat ved bl.a. at opnå en fjerdeplads og udvikle fart til at kunne være sluttet på podiet, så han kunne forsvare sine positioner i mesterskabet.

I både træningen – hvor han fik sine allerførste omgange på banen – og tidtagningen lykkedes det Team Danmark-talentet at sætte syvendebedste tid, men det kunne faktisk godt have været en kende bedre.

2014-Bane-F3-Sylvest-15

”På min hurtigste omgang måtte jeg passere to langsomt kørende konkurrenter, og det kostede mig nogle tiendedele, men sådan er gamet en gang imellem,” siger Nicolai Sylvest, som fik en ny udfordring i weekendens første løb, da det skulle afvikles lørdag i regnvejr.

”Jeg beholdt min syvendeplads i starten, og efter fire omgange kunne jeg overhale køreren foran, så jeg lå sekser. Med fire omgange igen tog jeg endnu en placering og kom i mål som nummer fem, men jeg fik også sat nogle omgangstider, der var lige så hurtige som vinderens.”

Til lørdagens andet heat var regnen stoppet, men asfalten var stadig våd, så alle i feltet valgte regnvejrsdæk. Her fik den 17-årige racerkører en god start og var fremme som nummer fire og forsøgte nu ihærdigt at komme forbi køreren på tredjepladsen.

”Han var en del langsommere end mig og kørte meget defensivt, og da banen var lidt svær at overhale på, måtte jeg prøve på nogle andre linjer. Jeg fik desværre placeret mig forkert og kom lidt for langt ned i fart i et sving, så pludselig smuttede to andre kørere forbi,” fortæller Nicolai Sylvest, som dog igen fik kæmpet sig forbi de to kørere. ”Selv om det blev til en fjerdeplads, så var det ikke tilfredsstillende, for jeg havde farten til at blive nummer tre og komme på podiet.”

2014-Bane-F3-Sylvest-16

Det tredje og sidste løb på Sachsenring blev kørt søndag, og her var der også regnvejr. Fra sin startposition som nummer syv kom Nicolai Sylvest dog dårligt afsted, tabte en placering og kom på et tidspunkt udenfor asfalten, så han indtog niendepladsen. En for en fik han overhalet kørerne foran sig, men da han var nået frem til sjettepladsen, var hullet op til næste kører desværre blevet for stort.

”Det var en svær weekend, men jeg synes, at jeg leverede et godkendt resultat, og så fik jeg gode point til mesterskabet,” siger Nicolai Sylvest, forsvarede sin tredjeplads i rookie-mesterskabet og sin femteplads i ATS Formel 3 Cuppen, hvor finalen køres på Hockenheim i den første oktober-weekend. ”Jeg glæder mig helt vildt til at komme derned, for der var jeg podiet sidst, vi kørte der, og jeg kan rigtig godt lide dens hurtige sving.”

Jesper Sylvest.