Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen vil toppe i sæsonens sidste løb

Nicklas Nielsen havde fornuftige tidskørsler på Sachsenring, og med to 4. pladser og en 9. plads er weekenden godkendt. Ikke mindst fordi både han og en af teamets øvrige kørere døjede med understyring som følge af graining i søndagens to løb.

Nicklas Nielsen er fortsat med blandt feltets hurtigste i den tyske ADAC Formel 4-serie efter weekendens tre løb på Sachsensring. I den kommende weekend står den på ræs på Hockenheim, og her satser den 20-årige racerkører på at komme helt til tops og overhale de nærmeste konkurrenter i den samlede stilling.

Det tegnede rigtig godt efter fredagens tidskørsler i Sachsen, selv om en kørerfejl hos en af konkurrenterne kostede danskeren fire tiendedele sekund, så han måtte ned og starte som syver i søndagens første løb.

Lørdag startede Nicklas i fjerde position, og han måtte køre flere omgange, før dækkene blev så varme, at bilen fik tilstrækkelig fart til at hale ind på de forankørende. Adskillige løbsafbrydelser med safety car på banen umuliggjorde overhalinger i top 3, og Nicklas Nielsen kørte over målstregen på en fjerdeplads.

Søndagens første løb startede rigtig godt, men både Nicklas Nielsen og en anden kører fra US Racing måtte i slutningen af løbet slække på speederen, da deres biler begyndte at understyre som følge af graining. Nicklas sluttede på en fjerdeplads.

Teknikerne forsøgte at ændre bilernes setup, men i søndagens andet løb blev det endnu værre, og AAS’eren faldt tilbage fra syvende position og sluttede som nier. Nicklas Nielsen ligger på en syvendeplads i den samlede stilling, mens US Racing, der ejes af Gerhard Ungar og Ralf Schumacher, er tredjebedste team.

Sæsonens to sidste Formel 4-løb i Tyskland ligger med blot en uges mellemrum, så teamet når kun lige at puste ud efter denne weekends løb, før man er i fuld gang med forberedelserne til fredagens testkørsler og weekendens tre løb på den legendariske Hockenheim-bane.

”Jeg regner da med at skulle levere gode point til både teamet og mit eget regnskab i den kommende weekend på Hockenheim. Vi kørte testkørsler dernede for halvanden uge siden, og hvis jeg kan leve op til de tider, burde jeg kunne toppe her i sæsonens sidste løb,” siger Nicklas Nielsen.

Tekst: Teddy Gehrke.

Foto: Burkhard Kasan.