Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen verdensmester i GTE Am

Aarhus Automobil Sports Nicklas Nielsen kan kalde sig verdensmester i GTE Am-klassen efter en pragtpræstation i WEC-finalen på Bahrain International Circuit lørdag aften.

”Det er så fantastisk stort! Jeg er helt oppe at ringe. Denne sæson har været min debut i WEC, så jeg er naturligvis pavestolt over at kunne tage mesterskabet i første forsøg.”

“Hele teamet leverede igen en suveræn indsats. Det var et vildt løb, hvor det langt henad vejen så sort ud for os. Vi startede bagest i Am-feltet efter en udfordrende kvalifikation, og vi fik en drive through-straf tidligt i løbet. Samtidig var der som altid fart i vores konkurrenter fra TF Sport (Aston Martin, red.), hvilket heller ikke hjalp på optimismen. Men vi kæmpede, og vi arbejdede os time for time op gennem feltet og vandt blandt andet lidt tid med et perfekt timet pitstop under en periode med safetycar,” lyder det fra Nicklas Nielsen.

Nicklas Nielsen og de to teamkammerater Emmanuel Collard og Francois Perrodo stillede til finalestart på en andenplads i kørermesterskabet, og med otte point efter det førende hold fra Aston Martin-teamet TF Sport krævede det umiddelbart en sejr for at sikre titlen. Og trods en suveræn indsats så det da også ud til, at Ferrari-trioen måtte nøjes med en andenplads i mesterskabet – indtil rivalerne pludselig måtte trække deres Aston Martin i garagen for at skifte bremser i sidste time af det otte timer lange Bahrain-løb.

Denne overraskende handling betød, at Nielsen, Collard og Perrodo kunne krydse målstregen på en andenplads i GTE Am-klassen og score 27 point, mens Aston-holdet måtte nøjes med seks – og dermed slutte 2019-2020-sæsonen på en sikker førsteplads i kørermesterskabet. Det var Nicklas Nielsen, som kørte AF Corse-teamets Ferrari 488 GTE #83 forbi det ternede flag, og danskeren demonstrerede igen sine suveræne evner ved at hente tre positioner i sit sidste og afgørende stint.

”Jeg er så glad og stolt på hele teamets vegne,” siger Nicklas Nielsen. ”Det har på mange måder været et vanvittigt år med Covid-19 og udsættelse af løb, en masse usikkerhed og en sæson, som har endt med at strække sig over otte afdelinger. Vi har virkelig været udfordret, og derfor er sådan en afslutning, som vi præsterede i dag, bare ekstra fantastisk. Totalt højdepunkt i min karriere indtil videre!

Tekst: Nikolaj Karlshøj.

Foto: Marius Hecker.