Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen på podiet på Daytona

Nicklas Nielsen var med i kampen om det berømte Rolex-ur, da han i weekenden deltog i 24-timersløbet på Daytona International Speedway i Florida. Den 25-årige AAS’er, som i 2023 er tilknyttet Ferraris Hypercar-program i VM-serien, stillede til start for italienske AF Corse sammen med sine franske teamkammerater, Francois Perrodo, Matthieu Vaxivere og Julien Canal.

Danskeren leverede en stærk indsats og førte flere gange løbet i LMP2-klassen, men måtte i sidste ende tage til takke med en tredjeplads, blot fem sekunder fra den vindende bil.

”Alt andet end en sejr er naturligvis en skuffelse, når man har kæmpet med om føringen i 24 timer. Bortset fra, at vi ikke vandt, så kørte vi faktisk et ret perfekt løb uden tekniske problemer, fejl eller skader, hvilket i sig selv er lidt af en succes på Daytona. Men da det endelig gjaldt, havde vi desværre ikke den fart, som skulle til,” lyder det fra Nicklas Nielsen.

Det amerikanske 24-timersløb var traditionen tro præget af flere crashes og safetycars undervejs. Således blev konkurrenterne i de forskellige klasser samlet adskillige gange, hvilket udløste nogle spændende genstarter med tæt kørsel. Men dette gav også udfordringer for AF Corse-teamet, som havde valgt et anderledes setup end rivalerne fra de andre hold.

”Løbet blev genstartet med blot 20 minutter igen, og så brød helvede løs. Det var rent sprintræs, og vores bil havde ikke lige så godt greb i dækkene som dem, vi kæmpede mod. Vi kørte med lavere downforce for at nå højere topfart rundt på ovalbanen. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det var umuligt, og i stedet for at jagte førstepladsen, måtte jeg forsvare min andenplads og røg ned på en tredjeplads i kampens hede,” forklarer Nicklas Nielsen.

”Vi sluttede trods alt på podiet, og så må vi komme tilbage og vinde uret næste år. Stor tak til hele holdet og mine medkørere, som har kæmpet en stærk kamp og forberedt os på dét, som alt andet lige blev et fantastisk ræs!”

Tekst: Nikolaj Karlshøj.

Foto: AF Corse.