Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen på jagt efter tysk mesterskab

Nicklas Nielsen blev torsdag aften hyldet som årets talent ved Dansk Motorsport Award i Herning – efter en debutsæson med succes i både Audi TT og Formel 4. I år står der et endnu stærkere Formel 4-team klar til den talentfulde 20-årige AAS’er.

Det er pokalen og intet mindre, som er i fokus for Nicklas Nielsen.  Det er blot et år siden, at han forlod gokart og fik debut som racerkører med så stor succes, at han nu er inviteret inden for hos Tysklands mest succesfulde Formel 4-team. Det drejer sig om US Racing, der ejes af Gerhard Ungar og Ralf Schumacher. Sidstnævnte kender de fleste danskere fra hans tid som Formel 1-kører, mens Ungar tidligere har designet racerbiler hos Mercedes. Nu satser de blandt andet på ADAC Formel 4-serien, som teamet i øvrigt vandt i 2015. Ralf Schumacher lægger da heller ikke skjul på, at han har store forventninger til den unge dansker:

”Jeg kender Nicklas i forvejen fra gokartbanerne. Her var et enestående talent, som især gør sig bemærket med sin hurtighed og elegante kørestil. Nicklas er ekstremt fokuseret, og han har på rekordtid udviklet sig til at være racerkører – og for at vinde,” siger teamchef Ralf Schumacher.

Der var allerede sidste år kontakt mellem Nicklas Nielsen og det succesfulde team, og efter en stribe testkørsler var Gerhard Unger ikke i tvivl om et fremtidigt samarbejde. Også hovedpersonen selv er både glad og stolt over, at han er blevet spottet af det tyske team:

”Jeg er glad og stolt over prisen som årets talent, og jeg ser frem til samarbejdet med det mest succesfulde Formel 4-team i Tyskland. Jeg følte mig velkommen og godt tilpas allerede under de første testkørsler, og jeg vil gøre mit til, at 2017 bliver ligeså succesfuld for US Racing,” siger Nicklas Nielsen.

Nogle vurderer, at han er skiftet fra gokart til racerbiler et par år for sent. Omvendt skader det ikke med erfaring i løb, hvor der er over 40 biler til start.

”Det kræver køreteknik og gode tidskørsler. Jeg blev året rookie i både Audi TT Cup og ADAC Formel 4 sidste år, og målet er helt klart at køre efter mesterskabet. Nu har jeg fået noget mere erfaring, og i år skal jeg kun koncentrere mig om én motorsportsklasse,” siger Nicklas Nielsen.

ADAC Formel 4-sæsonen indledes den 28. april i Oschersleben og omfatter i alt syv weekender, hvor der hver weekend køres tre løb. Nicklas Nielsens favoritbaner er Nürburgring og Hockenheim.

Nicklas Nielsen bor stadig hjemme hos forældrene i Hørning, men han overvejer at flytte til Tyskland og tættere på teamets hovedkvarter i Kerben ved Köln. Når han ikke kører ræs, er han sammen med familie og venner og ikke mindst kæresten Mette, der går på gymnasiet i Risskov.

Teddy Gehrke.