Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen klar igen efter rulletur

Der var problemer med fart i Formel 4-raceren allerede under tidskørslerne på Nürburgring i Tyskland, men var det imidlertid en af de øvrige kørere, der sendte danske Nicklas Nielsens racer ud på en altødelæggende flyvetur og ødelagde weekendens pointjagt.

Benet gør ikke ondt længere, og det 20-årige danske motorsportstalent og resten af staben i det Ralf Schumacher-ejede Team US Racing priser sig lykkelig over, at han slap så helskindet fra et dramatisk uheld.

Var man en smule overtroisk, ville man have fornemmet noget ildevarslende allerede under fredagens tidskørsler, hvor Nicklas Nielsen slet ikke fik den samme fart i Formel 4–raceren, som han plejer. Sædvanligvis henter han her startpositioner i top 5, men denne gang måtte han nøjes med startpositioner som nummer 12 og 11 i to af weekendens tre løb.

”Jeg kom egentlig godt fra start og lå hurtigt til at overhale en af de forankørende indenom. Han formåede imidlertid at blive på min yderside, og vi lå side om side frem til næste sving, hvor jeg satsede på at komme helt forbi,” fortæller han.

”Lige idet vi kører ind i svinget, bliver jeg påkørt bagfra af en kører, der kom ind i svinget med alt for stor fart. Han vipper min bil rundt, så den laver to kolbøtter oppe i luften og rutsjer på hovedet 70-80 meter henad asfalten. Jeg slog mit ben, men bilen var totalskadet, så jeg kom ikke ud at køre mere den weekend.”

Trods en weekend med nul points er Nickas Nielsen fortsat placeret i den bedste tredjedel. Med kun to løbsweekender tilbage i denne sæson, den 16-17. september på Sachsenring og weekenden efter på Hockenheim, skal der ikke bare en hurtig bil og gode køreegenskaber, men også masser af held til, hvis han skal vinde tyske Formel 4-mesterskab.

”Men jeg kører som altid for at vinde, og mit primære mål er nu at hente så mange topplaceringer som muligt i sæsonens seks sidste løb. Det ærgrer mig med sådan en weekend, og lige nu kan jeg ikke bruge det til ret meget, at ham der kørte mig ned, er blevet straffet med at skulle starte 10 pladser længere tilbage. Hvis det havde været en af mine nærmeste konkurrenter, kunne jeg have draget fordel af det, men i dette tilfælde betyder det intet, siger Nicklas Nielsen.

Team US Racing har hjemme på Michael Schumacher-strasse 5 i det legendariske brødrepars fødeby Kerpen, og her er teknikerne allerede i gang med at genopbygge AAS’erens ødelagte racer.

”Der er heldigvis en del at løbe på før næste race, og vi har i øvrigt også fundet frem til årsagen til, at der ikke var nok fart i raceren under tidskørslerne på Nürburgring,” siger Nicklas Nielsen.

Tekst: Teddy Gehrke.