Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen i Ferrari-offensiv på Imola

Mens motorsportsverdenen efterhånden har fået åbnet op for aktiviteterne igen, er Nicklas Nielsen en af de racerkørere, som stadig savner at køre sit første racerløb efter Covid-19-nedlukningen. Men den kommende weekend får den 23-årige Ferrari-fabrikskører igen mulighed for at kæmpe om pokalerne, da han er én af de profiler, som er blevet udpeget til at repræsentere det italienske mærke i GT3-mesterskabet GT World Challenge Europe Endurance Cup.

AAS’eren stiller op i Ferrari 488 GT3 #51 fra fabriksholdet AF Corse, og bilen skal han dele med ingen ringeren end britiske James Calado og italienske Alessandro Pier Guidi, som begge vandt WEC-mesterskabet i 2017 og tog en klassesejr i 24-timersløbet på Le Mans sidste år.

”Først og fremmest er det voldsomt tilfredsstillende at tænke på, at jeg skal tilbringe den kommende weekend på en racerbane. Det har været en alt for lang ufrivillig ferie, og vi er mange, som er taknemmelige for, at organisationen bag GT World Challenge-serien mod alle odds har fået en hel sæson op at stå,” lyder det fra Nicklas Nielsen. ”Dernæst glæder jeg mig enormt meget til at skulle kæmpe sammen med to så dygtige og erfarne kørere som James og Alessandro. Jeg bliver helt klart rookie i det her setup, hvilket jo bare er en unik mulighed for at suge så meget viden til mig som muligt.”

Nicklas Nielsen, James Calado og Alessandro Pier Guidi debuterer som Ferrari-trio i et benhårdt felt af hele 46 biler, hvor alene den hurtigste Pro-klasse består af 23 biler. Foruden Ferrari har GT World Challenge Europe Endurance Cup også tilslutning fra berømte bilfabrikanter som Porsche, Lamborghini, Aston Martin, Bentley og Mercedes-AMG, og mange teams er supporteret direkte af fabrikkerne.

Det tre timer lange løb flages grønt på den italienske Imola-bane søndag klokken 13.30, og ræset kan følges live direkte fra seriens website.

Tekst: Nikolaj Karlshøj.

Foto: SRO / Dirk Bogaerts.