Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen en del af eksklusivt udviklingsprogram

19-årige Nicklas Nielsen er kommet på kontrakt og deltager i et nyt eksklusivt talent- og udviklingsprogram hos Audi kaldet Audi Sport Racing Academy. Det er et helt nyudviklet talentprogram hos Audi og er en del af Audi Driving Experience. Audi Sport Racing Academy fremmer talentfulde unge racerkørere ved hjælp fra professionelle mentorer. Talentprogrammet forløber over to år, og formålet med programmet står klart: at deltagerne ender ud som professionelle racere.

Audi Sport Racing Academy tager årligt op til seks talenter ind. Kørerne bliver tilbudt individuelle træningsprogrammet herunder køreundervisning på is – og bliver ligeledes rådgivet om sporten og ernæring. Selvsagt instrueres kørerne også i teknologien af bilerne samt hvordan man omgår sig i medier, med sponsorer og i offentligheden.

2016-Bane-Nielsen-Nicklas-03

Mentorerne er racerkører Pierre Kaffer og Rahel Frey samt koordinator Sepp Haider. Kørerne udvikler deres kørestil på Audi Driving Experience-centret i Neuburg an der Donau, Driving-centret i Groß Dölln samt på forskellige racerbaner i Europa og isbane-kurser i Finland og Sverige. Bilerne, der køres, er de nyeste RS- og R-modeller fra Audi samt racerbilerne Audi TT Cup og den nye Audi R8 LMS.

”Med Audi Sport Racing Academy lukker vi et hul i vores stadig omfattende udbud af kurser og skærper den sporty profil af vores globale operationer,” siger Klaus Demel, leder af Audi Driving Experience. ”Samtidig ser vi her et attraktivt entry-level motorsportsprogram fra Audi”.

Audi har allerede valgt de første tre kandidater: den ungarske Vivien Keszthelyi, sydafrikaneren Sheldon van der Linde og danskeren Nicklas Nielsen. Den kun 15-årige Vivien Keszthelyi er indtil videre blot med til diverse møder, imens de to andre deltager i årets Audi Sport TT Cup-sæson. Kørerne ser frem mod at køre race i GT3-racerbilen Audi R8 LMS i 2017, såfremt evnerne hertil viser sig.

Målet med programmet er at kunne træne unge kandidater, der er under 25 år gamle, og hjælpe dem videre mod en professionel karriere som eksempelvis fabrikskører hos Audi Sport i DTM og FIA WEC.

Frederik S. Petersen.