Klubbens sponsorer

Næsten ingen skrammer for Jakob Borum

Efter et rigtigt flot Grand Prix tilbage i august var der store forhåbninger om, at Jakob Borum igen kunne lave et topresultat på Ring Djursland og avancere i mesterskabskampen. Sådan skulle det desværre ikke gå. Michael Vesthave jr. og Niklas Voetmann var simpelthen bare hurtigere i denne weekend, og dermed måtte Jakob Borum køre med om at være tredjebedst. Her var AAS’eren oppe mod ikke mindre end tre Seater, nemlig Mikael Kildevæld i Seat Leon og teamkammeraterne Rene Povlsen og Allan Kristensen i Seat Ibiza. I tidtagningen fik Jakob Borum femtebedste tid, men alligevel kom han til at starte næstsidst til heat 1. Årsagen var, at Jakob Borum fik trykket lidt for hårdt på speederen på vej ud af pitten og kom til at overskride hastighedsgrænsen med 7 km/t.

Der var dermed noget at arbejde med for Jakob Borum til heat 1. Ret hurtigt viste det sig, at han skulle kæmpe med de to Seat Ibizaer. De tre biler kørte stort set lige op med hinanden, desværre med Jakob Borum som den bagerste af de tre. Han kæmpede det bedste, han kunne, og han var tæt på, faktisk så tæt på Allan Kristensen, at Allans helt nye bagkofanger fik lidt overfladeridser. Heatet endte med en P5 til Jakob Borum kun godt et sekund fra tredjepladsen.

Jakob Borum havde lidt problemer med kølingen af motoren, og det betød, at han indimellem mistede lidt effekt. Lørdag eftermiddag og aften blev problemet dog løst, og samtidig ændrede man lidt på opsætningen af bilen i håb om at finde lidt ekstra fart.

I heat 2 startede Jakob Borum foran de to Seat Ibizaer, men bagved Mikael Kildevæld i Seat Leon. Igen kunne Michael Vesthave og Niklas Voetmann ikke røres, og Jakob endte med at køre over målstregen på en P4. Dette blev dog konverteret til en tredjeplads, da Mikael Kildevæld blev udelukket for at have kørt med et ikke-registreret dæk. Ændringerne man havde lavet om lørdagen havde ikke givet den ønskede effekt, men man valgte dog at køre med samme opsætning til heat 3.

Heat 3 blev et heat meget lig de to forrige, og denne gang endte Jakob Borum på en placering mellem de to hvide Seat Ibizaer, men desværre nede på en femteplads. Resultatet af weekenden blev dermed 52 point til kontoen, og det er ikke nok til at avancere i den samlede stilling.

Jakob Borum ligger fortsat P5 i mesterskabet, men med mulighed for at avancere til en fjerdeplads i finaleløbet. Lige nu er der ni point op til Rene Povlsen på fjerdepladsen, og med lidt held kan det hentes. Teoretisk set kan Jakob Borum stadig nå tredjepladsen, men det er teori. ”Kan jeg hente Rene Povlsen og tage fjerdepladsen i år, så skal jeg være tilfreds,” siger Jakob Borum og fortsætter: ”Og så må vi se, om vi kan finde noget ekstra fart til næste sæson, hvor målet helt klart er at slutte på podiet, og helst øverst.”

Keld O. Dohm.