Klubbens sponsorer

Michael Carlsen klar til nyt 24-timers løb i Dubai

For tredje år i træk er Michael Carlsen med i feltet, når årets internationale motorsportssæson i weekenden for alvor starter under varmere himmelstrøg. Det sker i De Forenede Arabiske Emirater, hvor man traditionen tro afvikler et langdistanceløb over 24 timer.

”Ligesom de to tidligere gange skal jeg køre for det franske Team Altran, men det bliver første gang, at det bliver med teamets nye Peugeot 308 i TCR-trim, at jeg deltager i løbet. De to andre gange har været i teamets Peugeot 208,” fortæller racerkøreren fra Langeskov.

”Det er et fedt motorløb med 100 biler, og jeg glæder mig virkelig meget.”

Første gang, Michael Carlsen startede i 24-timers løbet i Dubai, var i 2016. Her måtte den bil, han var med til at køre, desværre udgå med en teknisk defekt, men sidste år var han med på det vindende hold.

”Der er i år 17 biler i TCR-klassen, og det bliver et godt og skrapt felt,” siger han. ”Sidste års verdensmestre er med. Der er biler fra Seat, Volkswagen og Audi, og vi skal forsøge at klare os så godt vi kan.”

”Med vores Peugeot 308 har vi lidt færre hestekræfter og lidt smallere dæk end de andre i klassen, så vi kan ikke slå dem i kampen mod stopuret på en omgang. Til gengæld vejer vores bil 100 kilo mindre, og det kan godt give os en fordel, for så er der færre belastninger på dele og mindre vægt, der skal accelereres op og bremse ned igen. Det håber vi, at vi kan udnytte.”

Ved løbet i Dubai starter Michael Carlsen sammen med landsmanden Kim Holmgaard og de to franskmænd Guillaume Roman og Olivier Baron.

Carlsen Motorsport.