Klubbens sponsorer

Michael Carlsen klar til debut i ny racerbil

Michael Carlsen står overfor to helt nye oplevelser i sin lange racerkarriere, når han fredag og lørdag starter for det franske Team Altran i et 12-timers løb på den østrigske Formel 1-bane, Red Bull Ring.

”Det er første gang, jeg skal køre på banen. Jeg har aldrig været der før, og jeg kender kun til banen fra Formel 1-transmissionerne. Men det ser ud til at blive en kæmpeoplevelse, for den går op og ned og rundt i de østrigske bjerge,” siger racerkøreren fra Langeskov.

Det er dog ikke kun racerbanen, som bliver en nyhed for ham. Det gør bilen også.

”Team Altran starter med en helt ny Peugeot 308 i såkaldt TCR-trim,” fortæller han. ”Bilen har endnu ikke kørt et eneste løb, så det bliver virkelig spændende og udfordrende.”

Løbet på Red Bull Ring bliver lidt specielt. Det er et såkaldt 12-timers løb, men af hensyn til naboerne omkring banen bliver løbet afviklet over to dage. Fredag eftermiddag køres der således race i 3½ timer fra klokken 14.15 til klokken 17.45, hvorefter bilerne placeres i parc fermé natten over. Lørdag genoptages løbet så klokken 9.15, og efter yderligere 8½ timers kørsel, falder målflaget klokken 17.45.

”Det bliver spændende at prøve, og det bliver første gang, at jeg skal starte i et 12-timers løb,” siger Michael Carlsen. ”Hidtil har det kun været 24-timers løbene i 24H Series, jeg har deltaget i.”

Carlsen Motorsport.