Klubbens sponsorer

Michael Carlsen – 60 år

Onsdag den 8. november kan vi sige tillykke til et af klubbens toneangivende medlemmer. Det er Michael Carlsen, som fylder 60 år.

Fynboen har i mange år været medlem af Aarhus Automobil Sport, men det var i Søndersø Karting Klub, han i slutningen af 70’erne startede sin karriere.

Efter to DM-sølvmedaljer i først Mini Pop og dernæst Pop II tog han i 1979 DM-guldet i Pop I-klassen, og året efter blev han den hidtil yngste Danmarksmester i topklassen, klasse A International. Gennem firserne var Michael Carlsen en meget aktiv og succesfuld kartingkører, hvor han i såvel 1982 som i 1985 var med til at sikre Danmark hold-europamesterskabet.

I 1989 skiftede Michael Carlsen til bilsporten, og det skete helt naturligt bag rattet af en Peugeot. Det var nemlig det mærke, farmand Ronald forhandlede, og det mærke, som Michael Carlsen siden har solgt. Selv om vi herhjemme kun har set ham i en Peugeot, har han faktisk ikke været 100 procent loyal mod det franske mærke. Et par enkelte gange har han startet i andre racerbiler, men det er sket i udlandet…

Det er blevet til utallige mesterskaber for Michael Carlsen. I 1992 og 1994 vandt han Goodyear Eagle Cuppen. I 1995 blev han Danmarksmester i gruppe N National, og så er og bliver Michael Carlsen bare forbundet med den første udgave af DTC-serien. Han deltog i stort set alle løb, vandt mesterskabet to gange i henholdsvis 2000 og 2001, og i 2001 blev han tillige kåret som årets bilsportskører.

Da DTC-serien stoppede, valgte Michael Carlsen at stille op i den franske Peugeot RCZ Cup, og han benyttede også lejligheden til at køre enkelte løb med bilen herhjemme – når han altså ikke trak sin gamle Peugeot 407 fra DTC-tiden ud af garagen og bankede en god del af SSC-feltet ved GP Danmark.

Efter at have holdt pause fra sporten gjorde Michael Carlsen i 2020 comeback med en ny Peugeot 308 i TCR Denmark. Og på FDM Jyllandsringen viste han i 2021, at evnerne ikke fejlede det mindste, da han slog alle konkurrenterne – hvoraf flere aldersmæssigt kunne være hans sønner – og endte sæsonen som nummer seks generelt og vinder af Trophy-kategorien.

Aarhus Automobil Sport ønsker tillykke med fødselsdagen.

Tekst: Morten Alstrup.

Foto: Morten Alstrup, Petr Fryba.