Klubbens sponsorer

Michael Carlsen 50 år

Fredag den 8. november fylder en af klubbens mest succesrige medlemmer 50 år. Det er Michael Carlsen, der runder det skarpe hjørne.

Fynboen har i mange år været medlem af Aarhus Automobil Sport, men han begyndte faktisk sin motorsportskarriere for mere end 35 år siden i en helt anden klub. Det var nemlig i gokartklubben i Søndersø, at det hele startede, og den unge Michael Carlsen var en ganske succesfuld kører. I 1977 vandt han DM-sølv i Mini Pop-klassen, året efter gentog han præstationen i Pop II, inden han i 1979 tog sit første Danmarksmesterskab i Pop I. I 1980 blev det til et nyt Danmarksmesterskab, nemlig i den daværende klasse A International, og lige præcis det mesterskab var bemærkelsesværdigt. Michael Carlsen blev nemlig den hidtil yngste Danmarksmester i det, der dengang var topklassen blandt ikke-gearklasserne i dansk karting.

Op gennem firserne fortsatte Michael Carlsen i kartingsporten, hvor han i både 1982 og 1985 var med på det hold, som var med til at sikre Danmark Europamesterskabet for hold.

1998-Banesport-Michael-Carlsen-01

I 1989 tog han så skiftet til standardvogne, hvor han i de næste mange år kørte i enten gruppe N eller Goodyear Eagle Cuppen. Og det skete altid bag rattet af en Peugeot, da farmand Ronald jo var blevet forhandler af det franske mærke. Også her var Michael Carlsen succesfuld. Han vandt Goodyear Eagle Cuppen i 1992 og blev tre år senere Danmarksmester i gruppe N National. Det blev også til et par sæsoner i den daværende NOSSCAR-klasse, hvor han startede med en Peugeot 405 Mi16, inden han tog et enkelt år i en Peugeot 306 Stationcar!

Da DTC-klassen så dagens lys i 1999, var Michael Carlsen med i feltet, og lige fra start var han en toneangivende kører. Sølvet i debutsæsonen blev efterfulgt af to titler i 2000 og 2001, hvor han i sidstnævnte sæson blev kåret som Årets Bilsportskører.

2001-Banesport-Michael-Carlsen-01

Med tiden blev det dog sværere og sværere for ham som privatkører at gøre sig gældende overfor de mere professionelle teams, men Michael Carlsen var i alle årene en fast bestanddel af DTC-serien, hvor han den dag i dag er den kører, som har deltaget i flest mesterskabsafdelinger i træk. Da klassen døde, fortsatte han med sin Peugeot 407 i Special Saloon Car-klassen, inden han sidste år valgte at køre udvalgte løb i den franske Peugeot RCZ.

Til dagligt beskæftiger Michael Carlsen sig også med biler. Sammen med hustruen har han overtaget den forretning – Bilhuset Ronald Carlsen A/S – som hans far etablerede for 50 år siden, og som tre gange er blevet kåret som Årets Peugeot Forhandler.