Klubbens sponsorer

Mesterskab til Vestergaard og Nielsen

At man ikke behøver at køre i en splinterny rallybil for enten at have det sjovt eller få succes i motorsporten, har Henrik Vestergaard og Kamilla Birk Nielsens sæson været et godt bevis på. Parret fra Mørke og Allingåbro endte nemlig med at blive mestre i deres 37 år gamle Volkswagen Golf.

”Vi startede sæsonen med den målsætning, at vi ville køre efter mesterskabet i det, der hedder KRB – Klassisk Rally Bil,” fortæller Henrik Vestergaard. ”Det lykkedes os at vinde mesterskabet, efter at vi havde vundet tre af de fire løb, der blev kørt. Kun en gang blev vi slået af vores værste konkurrenter, Niels Jørgen Jørgensen og Allan Hansen.”

2013-Rally-Vestergaard-Nielsen-05

De løb, der indgik i KRB-mesterskabet, var alle sammen såkaldte minirallyer – nogle meget koncentrerede løb, som typisk består af 5-7 hastighedsprøver.

”I år har Kamilla og jeg i alt kørt syv minirallyer, hvor fire af dem altså talte til KRB-mesterskabet,” forklarer Henrik Vestergaard. ”Men løbene talte bl.a. også til Mini Rally Syd-turneringen, det jyskfynske mesterskab og så DASU-mesterskabet i minirally.”

”I det sidste mesterskab var vi oppe mod Claus Lisberg. Vi slog ham en gang – endda på hans hjemmebane på Fyn – men det er svært med vores gamle Golf at slå en moderne Citroën C2, som den Claus kører i. Vi havde håbet på at få regnvejr ved finalen, for så havde vi haft en chance, men det holdt tørt, så vi endte på andenpladsen bare to point efter ham.”

Men udover de syv minirallyer endte makkerparret også med at tage et DM-rally med på programmet.

”Det var egentlig ikke planen, at vi skulle have kørt Danboring Rally, men efter vores succes i minirallyerne besluttede vi os for, at vi som vores egen belønning skulle til start her,” siger Henrik Vestergaard.  ”Det var et rigtig godt rally med både asfalt og grus, tørre og våde veje, og vi endte med at tage en klassesejr i KRB-klassen.”

Henrik Vestergaard.