Klubbens sponsorer

Magnussen tager føring i mesterskab

Efter en nervepirrende afslutning på ALMS-sæsonens ottende løb i denne weekend kunne Jan Magnussen og Antonio Garcia for tredje gang skyde med champagnepropper fra øverste skammel. Sejren på Circuit of The Americas i Texas sikrede duoen en solid føring i mesterskabet.

”Jeg er simpelthen så glad lige nu,” sagde Jan Magnussen efter afslutningen på løbet, som blev skudt i gang sent lørdag aften og sluttede to timer og tre kvarter senere med en nervepirrende duel, der endte med holdet som sejrsherrer.

2013-Bane-ALMS-Magnussen-Jan-16

”Vores odds for at vinde dette løb var absolut ikke gode, eftersom vi kæmpede det meste af ugen for at finde de sekunder, som stort set alle andre biler i GT-klassen var hurtigere end os. Circuit of The Americas er en Formel 1-bane med lange stræk og hurtige sving, og eftersom vi hele sæsonen har manglet topfart, var vi for alvor stillet over for en udfordring,” forklarede Jan Magnussen.

Danskeren tog hul på løbet i rullende start fra anden position, men måtte hurtigt vige pladsen for teamkammeraten Tommy Milner i Corvette #3, som indledte en heftig duel med den førende SRT Viper #93. En kamp, der imidlertid blot 10 minutter senere endte med at begge biler kiksede et sving, hvilket Jan Magnussen udnyttede til at tage føringen.

2013-Bane-ALMS-Magnussen-Jan-18”Starten var et kaos af biler alle vegne, og der gik lang tid før GT-bilerne og prototyperne blev spredt, hvilket gjorde det svært at komme ind i en ordentlig rytme. Det lykkedes mig at få føringen, men SRT Viper #93 tog den senere tilbage igen, og samtidig blev jeg puffet til at en Ferrari, der kom bagfra. Der var pres på hele tiden, og samtidig var bilen svær at køre, da den blev urolig, når man tog den ud på grænsen,” fortæller Jan Magnussen, som efter en times kørsel overlod bilen til Antonio Garcia, som blev i bilen til mål.

”Det var lidt for spændende at sidde sammen med de andre i pitten og se Garcia kæmpe for vores sejr. Jeg vidste præcis, hvad han blev udsat for derude, og minutterne føltes som timer. Problemet med at sidde og følge med på mekanikernes skærme i pitten er, at du pludselig får alle informationer så som omgangstider, sektortider, hvem der kører hurtigst, bilens tilstand og så videre. Du ved alt, hvad der foregår, og alligevel er du totalt magtesløs og kan ikke gøre andet end at sidde stille og glo. Antonio gjorde et helt igennem fantastisk stykke arbejde, men det var virkelig nervepirrende at se på.”

Sejren er Magnussen og Garcias tredje i år, og trods en skidt sæsonstart, hvor duoen måtte udgå fra det pointmæssigt vigtige åbningsløb på Sebring, er de to Corvette-kørere nu helt sensationelt kommet i front i kørernes mesterskab med 13 point ned til andenpladsen.

”Det er helt klart gået den rigtige vej for os siden Sebring, og jeg fatter ikke, at vi nu fører mesterskabet med kun to løb tilbage,” forklarerede en begejstret Jan Magnussen. ”Det vil være fantastisk at kunne slutte den allersidste ALMS-sæson med et mesterskab, men der er stadig nogle point som skal fordeles, så nu gælder det om at bevare fokus og den fantastiske holdånd, som har præget teamet henover sæsonen. Corvette Racing har for alvor bevist, at man sagtens kan vinde, selv om man ikke har feltets hurtigste biler.”

Jan Magnussen Presse.