Klubbens sponsorer

Light Race lige til glemmebogen for Pilgaard

Det blev et Light Race lige til glemmebogen for Casper Pilgaard, da sæsonens andet OK Oktan 100 Super GT Danmark blev kørt på Padborg Park. Løbet skullet have været afviklet som Night Race, men det blev ændret til et løb i dagslys uden tilskuere grundet COVID-19 situationen. Den unge AAS’er kom til løbet som førende i Am-mesterskabet og otter i det generelle mesterskab.

Træningen blev kørt fredag formiddag, hvor Casper satte fjerdebedste tid ud af alle med en umådelig hurtig tid, som slog hans personlige bedste omgangstid på banen. Derfor var holdet meget fortrøstningsfuldt forud for kvalifikationen, der blev kørt først på eftermiddagen. Man havde bestemt også noget at have håbet i, da han satte den næsthurtigste tid af alle i den første del af kvalifikationen med en endnu bedre tid end i træningen. Kvalifikationen er todelt, hvor de 12 hurtigste kørere skal kvalificere sig endnu en gang. Her blev til det til sjettehurtigste tid, da han ikke ramte omgangen helt perfekt – men selv P6 er rigtig godt i det utroligt tætte felt.

Sjettehurtigste tid i kvalifikationen gav tredje startposition til løbet, da man bytter rundt på top 8.

Det blev en fantastisk start for Casper Pilgaard, hvor han hurtigt kom op på andenpladsen. Der blev dog presset rigtig hårdt på fra de bagvedliggende kørere, som havde været hurtigere i kvalifikationen. Selvom han tabte et par placeringer, var han stadig på vej mod et potentielt top-6 resultat. På løbets allersidste omgang blev han dog ramt af en bagvedkørende bil, som forsøgte sig med et overhalingsforsøg, der sendte begge biler af banen. Casper Pilgaard undgik med nød og næppe at ramme autoværnet, men sad uhjælpelig fast i gruset. Dermed gik han glip af en masse point. Men heldigvis var der to løb mere, hvor der var mulighed for at samle point.

Mens første løb blev kørt på tør asfalt, havde det regnet inden andet løb. Heat 2 blev startet fra 14. pladsen, og som altid var der masser af kampe i midterfeltet. Selvom Casper Pilgaard umiddelbart virkede til at have et fartoverskud i forhold til konkurrenterne, var det ikke muligt at komme længere frem end 12. pladsen.

Heldigvis var asfalten tør til løb 3, hvor han skulle starte fra 10. pladsen. Han tabte et par placeringer på første omgang, men begyndte at kæmpe sig fremad i feltet igen. Han nåede op på niendepladsen, inden der pludselig kom en masse røg fra bilen, og Casper Pilgaard hurtigt måtte finde et sted at parkere og komme ud af bilen i en fart. Efter bilen kom tilbage til mekanikerne, kunne de konstatere et hul i motorblokken, hvor olien løb ud af – og dermed ned på udstødningen, som gav røgudviklingen.

Men en superærgerlig afslutning på en weekend, som ellers kunne være blevet yderst pointgivende.

De indkørte point i kvalifikationen, heat 1 og heat 2 gjorde, at Casper Pilgaard aktuelt er på 10. pladsen i det generelle mesterskab, mens han er faldet tilbage på 3. pladsen i Am-stillingen. Nu står den på motorudskiftning hjemme på værkstedet, inden der skal køres på Ring Djursland den 26.-27. september, som Casper Pilgaard elsker at køre på.