Klubbens sponsorer

Leo Rasmussen – 1929-2018

Et af Aarhus Automobil Sports medlemmer gennem adskillige årtier, Leo Rasmussen, er pludselig gået bort i en alder af 89 år.

Selv om han ikke var med blandt stifterne af klubben, var Leo Rasmussen et af de tidligste medlemmer af klubben. Han fik således medlemsnummer 51 – et nummer højere end Erik ’æggehandler’ Christensen (i midten) – og netop de to udgjorde fra slutningen af halvtredserne og langt ind i tresserne et fast makkerpar, når det gjaldt bilorienteringsløb. De ikke bare kørte løbene, men de stod også selv for at arrangere flere af dem.

Selv om han var udlært bager, var interessen for biler dog langt større. Han satte dem i stand i sin fritid og solgte dem, og skippede i 1953 melet og bageriet, da han blev headhuntet til Aabo Motor i Århus. 13 år senere sprang han ud som selvstændig, og han kunne i 1966 i Galten grundlægge Leo Rasmussen Automobil – en forretning, hvor han stadig kort før sin død havde sin daglige gang, selv om det var sønnerne Henrik og Claus, der stod for henholdsvis salg og værksted.

Leo Rasmussen var også med på Jyllands-Ringen lige fra start. Her stod han for at levere rydningsmateriellet – en opgave, som foregik i adskillige årtier, hvor man både kunne se en Porsche og en Lada lakeret i virksomhedens specielle brune farve agere den sikkerhedsbil, som dengang fulgte efter feltet på første omgang.

Leo Rasmussen fulgte sporten til det sidste. I 2017 var han således til stede i den virksomhed, han grundlagde, da den dannede rammerne om årets første løb i Den Jyske Femkantsturnering.

Morten Alstrup.