Klubbens sponsorer

Lærerigt rally for Ib Kragh

Det blev et lærerigt løb for Ib Kragh, da han sammen med Mie Petersen i weekenden stillede til start i Anderup El Rally på Fyn. Det var det tredje rally, den tidligere firedobbelte Danmarksmester havde i sin nye Citroën DS3 R5, og løbet var fra start tiltænkt som en test under konkurrenceforhold.

”I forhold til sidste løb var vi meget bedre kørende. De ændringer, vi havde lavet på bilen, ser ud til at virke, og det var et godt skridt fremad, vi fik taget,” siger Ib Kragh, som føler, at han er blevet mere dus med sin nye rallybil.

2015-Rally-Kragh-07

”Det er jeg blevet, men den sidder endnu ikke på rygraden endnu, så jeg ville ikke lave nogle dumheder under løbet. Vi var ligeglade med tiderne, og vi kikkede ikke så meget på dem. På hastighedsprøven ved Gerup Skov var der mange toppe og flere af dem var skæve, og man skal have noget erfaring med sin bil for at kunne give fuld gas på en prøve med sådan nogle toppe.”

I forhold til sin forrige rallybil har Ib Kragh meget at lære for at kunne udnytte sin nye Citroën DS3 R5 optimalt.

”Den første hastighedsprøve ved Gerup Skov var noget hø,” forklarer han. ”Vi var første bil efter de historiske og havde derfor fået tre minutters luft, så vi skulle vente, men vi fik med kort varsel tegn til, at vi skulle starte, og der var jeg ikke klar til den specielle startprocedure med hele elektronikken og opbygningen af turbotrykket. Da vi så endelig kom afsted, opdagede jeg, at vi kørte på et forkert motorprogram, og lige præcis den hastighedsprøve er ikke stedet, hvor man ændrer sådan noget. Vi tabte 12 sekunder og var firer generelt, men det var fint, når vi havde dummet os så meget.”

Anderup El Mini Rally endte med en generel tredjeplads og en andenplads i klassen. Ib Kragh skal i de næste dage ikke bruge tid på rallybilen, for den er blevet parkeret hos Skiltemaleren i Ans, så den kan blive klar til næste DM-afdeling med en opdateret dekoration.

”Jeg bliver mere og mere glad for min Citroën, men jeg skal altså vænne mig til, at jeg dels sidder så langt tilbage i bilen, dels at den har en turbomotor,” siger Ib Kragh.

Tekst: IK Rally Racing.

Foto: Flemming Jensen.