Klubbens sponsorer

Klassesejr i Rally Midtjylland sikrer turneringssejr

”Når verdensmesteren i rally klager sig over at være første bil på grusbelagte VM-rallyprøver, så kan jeg vel også,” fortæller Henrik Møller-Nielsen (Aarhus Automobil Sport) om Rally Midtjylland, der var fjerde afdeling af Mini Rally Syd-turneringen, som blev afviklet i weekenden i et område syd for Silkeborg.

Igen havde Team Møller-Nielsen fået start nummer 1 og var således første bil på alle prøverne.

”Normalt kan det godt være en lille fordel, da der ikke er kørt snavs ud på asfalten, men på grus er det absolut ikke en fordel, da bilerne ruller oven på de løse sten, indtil de er kørt af, og man er nede på fastere grus,” siger chaufføren. Malene Møller-Nielsen fortsætter: ”Vores VW Golf Mk 1 GTI vælger selv, hvor den vil køre på det helt løse grus, så det var interessant at se, hvilken vej forenden af bilen pegede, når man kiggede op fra noterne.”

2016-rally-moeller-nielsen-02

Løbsledelsen havde udnyttet området syd for Silkeborg godt, et terræn der på mange måder ligner vores på Norddjursland med smalle vej på både asfalt og grus, snoede både vandret og op og ned, bakker man flyver hen over, blinde sving og i nogle tilfælde helt ny og meget glat asfalt. Her spiller noterne en afgørende rolle for at kunne køre stærkt, igen leveret perfekt af Malene selv om det er hendes første sæson i rally. ”Vi har opbygget et rigtig godt samarbejde i bilen, jeg stoler på Malenes noter og kører 100 procent efter dem. Og så har vi det forøvrigt rigtig sjovt med at køre sammen,” siger Henrik Møller-Nielsen.

Om selve løbet fortæller han: ”Vi lagde ud i et godt hurtigt tempo, men uden at oversatse, og det viste sig at være en fornuftig strategi, da vi allerede ved pausen havde sikret os et tilstrækkeligt forspring til at kunne fortsætte på samme måde i anden halvdel af løbet.” Kun en lille reparation var nødvendig i servicepausen, en ledning til olietemperaturmåleren var hoppet af, men kunne let monteres igen.

Malene Møller-Nielsen fortsætter: ”Det var et fremragende vejr for tilskuerne med masser af sol, men meget varmt for os, der er jo ikke aircondition i bilen, med brandhæmmende undertøj, køredragt og hjelm, så skal man huske at vedligeholde væskebalancen for at kunne performe optimalt.”

2016-rally-moeller-nielsen-04

Med en afdeling tilbage kan Henrik og Malene Møller-Nielsen notere sig tre sejre ud af fire mulige, og dermed den samlede vinder af turneringen i klassen for historiske biler op til 1600 ccm. Bilen har kørt upåklageligt og eneste problem har været et ødelagt trækakselled i den første afdeling i Tyskland, hvor teamet udgik. Sidste afdeling af Mini Rally Syd-turneringen køres den 8. oktober omkring Grindsted. Ligeledes har parret sikret sig Dansk Automobil Sports Unions minirallymesterskab i samme klasse før det sidste løb i denne turnering.

Teamet vil også gerne sige tak til alle de officials, der dels var ude til dette rally i dejligt vejr, men også står derude, når vejret ikke viser sig fra den venlige side. Uden jer kan vi jo ikke komme ud at køre. Løbslederne i de forskellige rally skal også have tak, for nogle rigtig gode løb med masser af udfordrende prøver.

Tekst: Henrik Møller-Nielsen.

Foto: Allan Christiansen.