Klubbens sponsorer

Klar til Barcelona-løb med sejr i bagagen

Michael Carlsen har travlt for tiden. Og det er ikke kun med at sælge biler fra forretningen på Svendborgvej i Odense, men også med at køre motorløb. I sidste weekend var han til Grand Prix på FDM Jyllandsringen, og i den kommende weekend står den så på et 24-timers løb på Formel 1-banen ved Barcelona.

”Det bliver forhåbentlig lidt ligesom sidste år,” fortæller Michael Carlsen. ”Dengang vandt jeg Grand Prix og tog så videre til Spanien, hvor jeg også kom på podiet, da vi sluttede på en tredjeplads.”

2016-Bane-Carlsen-Michael-08

I Spanien skal Michael Carlsen atter starte for det franske Team Altran Peugeot, som han også kørte med sidste år. Hans teamkammerater i den sorte Peugeot 208 bliver landsmanden Kim Holmgaard og de to franskmænd, Stéphane Ventaja og Guillaume Roman.

”Vi håber på at kunne vinde vores klasse, for det kunne da være sjovt at prøve at sejre i sådan et 24-timers løb, men bare det at komme igennem er sjovt. Det gjorde vi sidste år i Barcelona, men ikke i januar i Dubai,” siger racerkøreren fra Langeskov. ”Ventaja og Roman fører mesterskabet, ikke bare i klassen, men også generelt, og de kan tage mesterskabet, hvis vi vinder vores klasse i Barcelona.”

Michael Carlsens opvarmning til det udenlandske langdistanceløb bestod i deltagelse i Special Saloon Car-klassen med sin trofaste Peugeot RCZ-racer, og her lykkedes det ham at vinde et af de tre løb, der blev kørt.

”Min RCZ’er er en såkaldt cup-racer. Den er forholdsvis tung og har 270 hestekræfter, hvor nogle af de andre biler i Special Saloon Car-feltet har op mod 350 hestekræfter, så jeg vidste godt, at jeg ikke kunne slå dem under normale omstændigheder i tørvejr,” siger Michael Carlsen.

”Men da vi endte med at skulle køre det ene af vores løb på en våd bane, vidste jeg, at jeg havde en chance. På våd asfalt er bilen og jeg god, og den passede perfekt til forholdene, for der havde den tilstrækkeligt med kræfter til at kunne følge med.”

Carlsen Motorsport.