Klubbens sponsorer

Kim Lunds 2020-sæson sluttede i sandet

Det var ikke helt den afslutning på sæsonen, Kim Lund havde håbet på. Trods gode takter i de indledende træninger endte weekenden med et par udfordrende løb på Jyllandsringen.

Allerede fredag eftermiddag skulle der tages vigtige beslutninger i teamet. Jyllandsringens asfalt var våd, så regndæk skulle der til for at få kørt omgange på banen. Men vejrudsigten for lørdag lovede tørvejr – så i stedet for at tage et sæt helt nye regndæk i brug, blev et af de brugte sæt monteret på bilen. Og det gik helt fint:

”Vi besluttede at tage et sæt regndæk, som allerede var slidte for et år siden, og som har været brugt til en hel testdag for nylig. Så har vi et sæt regndæk klar til næste sæson – og det gik da så godt, at jeg var hurtigste mand i Trofeoklassen i anden træning,” fortæller Kim Lund.

Hvor fredagens træninger gik strålende, kan man roligt sige, at lørdagens kvalifikation var som smurt i olie. En bil fra en anden klasse havde kort før TCR-kvalifikationen fordelt hele sin beholdning af motorolie ud på Jyllandsringens asfalt. Kombinationen af våd asfalt med motorolie og det olieabsorberende kattegrus betød, at kvalifikationen foregik i et noget anderledes tempo og med en del udskridninger undervejs. Det blev til en fjerdeplads i Trofeoklassen i kvalifikationen; et fint udgangspunkt for eftermiddagens tre løb.

Det gode udgangspunkt blev suppleret af årets bedste start på et heat, hvor Madbull-Seat’en skød frem i feltet, da starten gik. Glæden varede dog kun til enden af publikumslangsiden, hvor en konkurrent påkørte bilen. Efter lidt besvær med at få bilen i gear igen kunne Kim Lund køre videre, men da var alle håb om et godt resultat for længst ude.

Revanchen kom allerede i det næste løb, hvor Kim Lund igen kæmpede sig frem i feltet og kæmpede om sejren i Trofeo-klassen. Men påkørsel af banens floppyer (banemarkører) blev takseret til en strafbane – så det blev kun til en andenplads i klassen.

Årets sidste løb bød på spændende kampe om placeringer blandt Trofeo-kørerne, og Kim Lund var selv med til at kæmpe. Det blev dog ikke Madbull-køreren, som trak sig ud af kampen som vinder i denne omgang. Efter at have overhalet en konkurrent efter langsiden blev Seat’en prikket på højre baghjørne på publikumslangsiden. Resultatet blev en tur i sandet med Seaten.

”Det er et ret kedeligt sted at ryge af banen, for der skal ikke meget til, før man risikerer at rulle med bilen. Heldigvis var der ikke nogle nævneværdige skader på bilen, men jeg havde foretrukket at køre løbet til ende, for der var nogle virkelig fede dueller på banen,” siger Kim Lund, som sammen med Madbull Racing ser tilbage på en god sæson: ”Det har været en flot debutsæson for TCR Denmark, som på trods af coronakrise og en spontant aflyst løbsweekend har været i stand til at samle et benhårdt felt af unge og mindre unge kørere. Der er altså en hel del professionelle teams med, så vi kan roligt være stolte af at være med på det niveau, vi er på.”

”Vi er allerede i kontakt med forskellige kørere, som overvejer at blive del af vores setup i ’21, så jeg tror på at vi går en rigtig spændende sæson i møde.”

Madbull Racing.