Klubbens sponsorer

Kalkuleret offensiv i Padborg

I weekenden den 13.-14. september gæster Jan Jønck og det øvrige Formel Ford-felt Padborg Park for anden gang i denne sæson. Selvom det efterhånden er ved at spidse til i kampen om Danmarksmesterskabet, så er det ikke der, Jans primære fokus ligger. Tankerne er rettet længere frem. Da feltet i slutningen af juni besøgte Padborg Park til tredje afdeling af årets Danmarksmesterskab, kunne Jan tage hjem fra det sønderjyske med en sejr og to andenpladser i bagagen. Resultater som giver tro på, at det også denne gang bliver en god weekend for Jan og RS Competition.

2014-Bane-FF-Joenck-15

I kampen om Danmarksmesterskabet ligger Jan pt. på andenpladsen, og med en stærk indsats i næste weekend vil der for alvor kunne skabes spænding om mesterskabet inden den sidste afdeling, som afvikles på Ring Knutstorp i Sverige. På trods af dette er det ikke kampen om mesterskabet, der fylder i Jans bevidsthed forud for weekenden i Padborg.

”Jeg spekulerer ikke så meget på mesterskabet. Jeg vil hellere fokusere på min egen indsats og arbejde med de ting, som jeg og teamet kan gøre bedre,” siger Jan således. ”Det vigtigste for mig og RS Competition er at slutte sæsonen stærkt af og score så mange point som muligt. Hvis det så viser sig, at jeg rent faktisk har en chance for at blive mester, når vi kommer til Knutstorp, så vil det selvfølgelig være fedt, men det er på ingen måde noget, jeg vil satse hele butikken for. Hvis jeg ikke bliver mester, så ved jeg i det mindste, at jeg har gjort mit bedste.”

Den kontante udmelding fra Jan skal ses i lyset af hans overvejelser om, hvor han skal slå sine folder i 2015. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få en aftale på plads, og derfor vil Jan naturligvis gerne slutte sæsonen af med manér: ”I starten af sæsonen var der lidt for mange episoder, hvor jeg ingen point fik med hjem, men det har vi efterhånden rettet op på. Nu vil jeg gerne vise noget kontinuitet og slutte sæsonen af med nogle stærke løb og forhåbentlig nogle flere sejre. I forhold til at få et sæde i en udenlandsk serie, som er mit mål for næste år, så tror jeg ikke på, at det er altafgørende at vinde mesterskabet. Et dansk mesterskab tæller ikke for meget i en udenlandsk teamejers bog, men det gør dit antal af sejre og podieplaceringer til gengæld.”

Med hensyn til de reelle forventninger til weekenden i Padborg er Jan absolut optimistisk, om end han godt ved, at det ikke bliver nemt: ”Sidst vi besøgte Padborg Park, gik det jo meget godt, selvom bilen på daværende tidspunkt ikke var helt optimal. På nuværende tidspunkt har jeg meget mere tillid til bilen, som virkelig har kørt godt i de seneste 2-3 afdelinger, og jeg har også selv fået mere erfaring med bilen siden da, så det er da svært at bevare pessimismen,” siger Jan med et smil. ”Samtidig skal man bare aldrig blive overmodig og tage noget for givet, for der kan lynhurtigt ske ting og sager, som ødelægger dit løb fuldstændig. Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi tager afsted fulde af selvtillid og med en tro på, at vi nok skal hive en masse point hjem. Jeg glæder mig!” slutter Jan.

Jørn Dalgaard Larsen.