Klubbens sponsorer

Juelsminde Rally gav hjemmebanesejr til Ib Kragh

Lørdag aften kunne Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, rulle deres Citroën DS3 R5 ind gennem Odelsgade i Juelsminde og modtage klapsalver og jubel fra dels byens borgere, dels de mange rallyfans, som havde taget turen til den populære ferieby på spidsen af Juelsminde-halvøen. Efter utallige forsøg lykkedes det endelig for køreren – der indenfor byskiltene kaldes Byens Lyn og også har en Facebook-fangruppe af samme navn – at sejre i Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse og dermed vinde et DM-rally på hjemmebane.

Men det var en sejr, som Ib Kragh/Karsten Isaksen måtte kæmpe for. Modstanden kom primært fra Michael Sørensen/Claus Amstrup, Kolding/Egtved. I deres Skoda Fabia Super 2000 gav parret de senere vindere kamp til stregen og førte undervejs løbet.

Første hastighedsprøve vandt Ib Kragh/Karsten Isaksen. Anden tog Michael Sørensen/Claus Amstrup sig af. Mønstret gentog sig på hastighedsprøve 3 og 4, så hjemmebanefavoritten havde et forspring på 9,6 sekunder før starten på løbets femte hastighedsprøve. Her gik to ting galt for Ib Kragh/Karsten Isaksen. Først tyvstartede parret og fik ti sekunders straf, og så var de langt fra hurtige nok, så pludselig var det Michael Sørensen/Claus Amstrup, som havde en føring på 7,4 sekunder.

Den sjette og syvende hastighedsprøve vandt Ib Kragh/Karsten Isaksen og kom tilbage i front, men da Michael Sørensen/Claus Amstrup svarede igen og sejrede, var afstanden mellem de to hold blot 2,4 sekunder. Ib Kragh/Karsten Isaksen kunne dog sætte trumf på, da de med bedste tid på de to sidst afviklede hastighedsprøver sikrede sig sejren i Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse med et forspring på 11,6 sekunder, mens Heino Mejer/Bo Mølgaard, Horsens/Barrit, i deres historiske Volvo 240 Turbo tog tredjepladsen mere end to minutter efter.

Løbet var anden afdeling af Danmarksmesterskabet, og selv om det var et meget kompakt rally, blev det et løb, som virkelig gav deltagerne og materiellet udfordringer.

31 mandskaber tog lørdag middag hul på Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse på Odelsgade, men da deltagerne kom i mål syv-og-en-halv time senere, var der hele 12 hold, som manglede. Alle var de udgået med mekaniske defekter i et løb, det også tog hårdt på underlaget. Sommerheden kombineret med de varme rallydæk betød, at specielt et vejforløb blev så hårdt belastet, at løbsledelsen måtte se sig nødsaget til at aflyse to af løbets hastighedsprøver.