Klubbens sponsorer

Jonas Lindhard kører TCR Danmark

19-årige Jonas Lindhard kaster sig til den kommende sæson ud i en noget anderledes udfordring, end det nordjyske AAS-medlem hidtil har beskæftiget sig med på de danske baner. Pludselig er der tag på bilen, og Jonas Lindhard selv sidder ikke længere i midten af raceren, når det går løs – han har nemlig skiftet Formel 4 ud med en Volkswagen Golf TCR-racer og skal køre i TCR Denmark.

Men trods de meget anderledes omstændigheder ude på banen, så går han ikke ind til sit første år i touring cars med forventningen om et læreår. Udfordringen skal tages op, og Jonas Lindhard er klar på kampen mod de store navne i serien:

”Det er helt bestemt en fed udfordring, som jeg virkelig ser frem til. Det bliver hårdt og svært, men jeg er ikke kommet i TCR Denmark for at ligge nede bagved som den sidste, der kalder det et læreår,” siger han og fortsætter: ”Jeg er her for at konkurrere, hvor det sker. Så ved jeg godt, at der er store navne med og at det bliver svært – men jeg er klar til at tage kampen op, og kan vi drille nogle af de store navne, så er det endnu bedre.”

Indtil videre har Jonas Lindhard til gengæld fulgt formelbilernes vej. Det er slut nu, og det var der flere grunde til for sidste års DM-sølvvinder i Formel 4.

”Efter gokart gik vi ind i bilsporten og var først i Formel Ford og Formel 5, inden vi endte med Formel 4 i de sidste to år her. Jeg kunne bare ikke helt se, hvordan vi skulle nå videre med formelbiler, for det næste trin er virkelig dyrt der. Her ser jeg rigtig gode muligheder med TCR, hvor der fra start er budt ind med et stærkt bagland og store navne på listen af kørere. Samtidigt savnede jeg også selv at prøve noget nyt – og det kan man jo sige, at jeg ender med her,” forklarer han.

Kort efter bød muligheden sig for at skaffe den Volkswagen Golf TCR-racer, som Jonas Lindhard skal køre i denne sæson. Planen er, at Jonas Lindhard skal stille op i Am-klassen, og derfor er raceren med DSG-gearkasse. Samtidigt kommer han som 19-årig også til at være med i ungdommens kamp, for i U23-mesterskabet er han indtil videre oppe imod LM Racings Nicolai Sylvest og Insight Racings Kristian Sætheren.

Tekst: Niklas Majgaard.

Foto: Photo-Graphic.