Klubbens sponsorer

John Lundberg 80 år

I dag siger vi tillykke til en af de markante profiler i Aarhus Automobil Sport, nemlig John Lundberg, der fylder 80 år, og som har været medlem af klubben siden midten af halvfjerdserne. Det var nemlig her, at han kom ind som kommerciel arrangør af løbene på FDM Jyllandsringen, hvor klubben jo siden banens grundlæggelse har været sportslig arrangør.

2011-John-Lundberg-75aar-02Men John Lundbergs motorsportskarriere startede dog i en helt anden ende af landet. Det var på Roskilde Ring, hvor han som flere andre debuterede i et af de små hundehuse, der dengang var så populære. Det lykkedes ham endda at vinde et enkelt løb, da han ved Copenhagen Cup i 1966 vandt den lille gruppe 5 op til 1000 cm3 i sin Morris Mascot Cooper.

Senere kørte John Lundberg i et væld af forskellige biler. I 1967 sad han således bag rattet af en af de første BMW 1602-modeller i dansk banesport – en bil, der endte på volden på selvsamme Roskilde Ring efter en voldsom kollision med Tom Belsøs Ford Mustang. Siden fulgte løb i bl.a. NSU TTS, Fiat 124 Coupé, Chevrolet Camaro og Ford Escort – ja, det var ofte med en ny bil i hver sæson. Men det var ikke kun banesport, John Lundberg kørte. I 1972 var han således til start i et spansk rally i en Mini Cooper.

I vinteren 1973/74 fik John Lundberg imidlertid en ny rolle. Enken efter S. K. Jensen – den ene af FDM Jyllandsringens grundlæggere – valgte at sælge banen til FDM, og her trådte John Lundberg til som ny arrangør.

Jyllands-Ringen

Jyllands-Ringen

Han havde fra start indset, at publikumsløb var en blanding af sport og underholdning, og han lagde snart en stil, der blev kendetegnende for løbene på banen i mange af de følgende år. Her blev det årlige Grand Prix det store omdrejningspunkt. Han hentede således Formel 1-køreren John Watson til banen i 1982, hvor han kørte rekordforsøg i sin McLaren-racer, og året efter fik han trukket en Renault-racer til landet, som John Nielsen desværre parkerede på en jordvold.

I 1998 kunne John Lundberg så for 25. gang stå i spidsen for et Åbningsløb på FDM Jyllandsringen, og han begyndte nu at overdrage forretningen til Peter Elgaard. Inden da havde der også været andre partnere med inde som medarrangør af løbene.

John Lundberg er dog stadig en hyppig gæst på FDM Jyllandsringen, og lur os, om ikke han dukker op til GP Danmark i weekenden.

Tekst: Morten Alstrup.

Foto: Holger Møller-Nielsen, John Kerff.