Klubbens sponsorer

Johannes Graversen 75 år

I dag kan vi sige et stort tillykke til en af klubbens store profiler indenfor de aktives rækker. Det er Johannes Graversen, som her fredag den 20. september fylder 75 år.

Johannes Graversen er nok et af de medlemmer af Aarhus Autosport Sport, som har været aktiv deltager i flest år i sporten. Det var nemlig tilbage i 1968, at han begyndte i sporten, hvor han i en Fiat 850 Coupé kørte rally.

Mærket forblev han – stort set – loyal overfor gennem sin karriere, også selv om han tog et skifte til baneløb. Her kunne han i 1980 præsentere det, der skulle blive den mest ikoniske dansk racerbil nogensinde, den lille røde Fiat X1/9 Turbo. Gennem årene har Johannes Graversen konstant forfinet og udviklet på bilen, der – den beskedne 1,4 liters motor til trods – nåede op på at yde over 400 hestekræfter. Utallige er de sejre, han har vundet med bilen, og det blev også til to Danmarksmesterskaber i Special Saloon Car. Det første i 1987. Det andet i 2018. Og med den titel valgte han at sætte punktum for sin aktive karriere.

Johannes Graversen blev i 2009 hædret af Automobil Sports Klubben med den prestigefyldte Hølzer-pokal for sin indsats i sporten. Aarhus Automobil Sport ønsker Johannes Graversen til lykke med den runde dag.