Klubbens sponsorer

Jes Hebsgaard 60 år

Et mangeårigt medlem af klubben fylder rundt. Det er Jes Hebsgaard, der den 18. februar kan fejre sin 60-års fødselsdag.

Jes startede i klubben tilbage i 1970’erne med at køre bilorienteringsløb, hvor han kørte med sin far Ole, der var købmand i Lystrup.

I starten af firserne kom Jes med som official i tidtagningen på FDM Jyllandsringen, og der er han stadig aktiv, ligesom opgaven i den forløbne tid også har omfattet tidtagning på de øvrige danske baner.

Selv om Jes på den måde har haft 40-års jubilæum som tidtager, har der dog også været nogle pauser undervejs. I forbindelse med sin ansættelse i det danske forsvar har han været udsendt til bl.a. Bosnien, Kosovo, Afghanistan, Golan og Sydsudan. Jes har dog nogle gange været heldig at få lagt et par orlovsdage på tidspunkter, hvor der var vigtige motorløb hjemme i Danmark. Så kunne han lige tage hjem og være tidtager, og så af sted igen.

Under de mere hjemlige himmelstrøg har han opnået rang af major, og chef for Forsvarets Færdselsafdeling på Aalborg Kaserne. Af de mere kuriøse opgaver her, var da Rådet for Større Færdselssikkerhed ville lave en kampagne, der skulle vise hvad farten har af betydning ved uheld. Forsvarets Færdselsafdeling fik opgaven, og her var Jes med til at finde løsningen, hvor der blev monteret en stor stålplade foran på en lastbil, som så med forskellige hastigheder skulle påkøre nogle personbiler.

I 2019 fik Jes besked om, at han godt kunne finde gallauniformen frem og forberede sig på en kongelig audiens, idet han for lang og tro tjeneste var indstillet til at modtage et ridderkors, og kan nu kalde sig Ridder af Dannebrog (Jes Hebsgaard, R).

Jes valgte i 2021 at trække sig tilbage fra sit job i Forsvaret og tog ansættelse i hjemmeværnsregionen i Brabrand. Så er det nok slut med udsendelser til udlandet…

Privat har Jes i en del år boet i Suldrup med hus og en garage med lift og plads til flere biler. Her har Jes skruet biler i sin fritid, og det foretrukne mærke var og er Volvo. For et par år siden fik han udset sig et andet hus i Suldrup, der dog trængte til en modernisering. Det kastede Jes sig over, og vigtigste del var, at der skulle opføres en ny garage, stor nok til lift og plads til bilværksted.

Skulle der blive lidt til overs af fritiden, så tager han gerne en mountainbike bag på bilen, og kører ud til et terræn, der kan udfordre cykelturen lidt. Oftest med Mette som ledsager. Uden at jeg skal uddybe det mere, så har Jes dog erkendt, at det er langt farligere at køre mountainbike end at køre bil (jeg kunne måske nøjes med at omskrive et gammelt engelsk udtryk ”When black turns to green, you’re in trouble” til ”Når et gisp resulterer i gips, så har du været i problemer”).

Tillykke Jes med de 60 år (og tak for de 40 år, du foreløbig har været i tidtagningen).

Torben Lund.