Klubbens sponsorer

Jes Hebsgaard 50 år

En af klubbens markante profiler fylder rundt. Det er Jes Hebsgaard, der den 18. februar kan fejre sin 50 års fødselsdag.

I dag er Jes mest kendt for sin opgave i tidtagningen. Ikke bare på FDM Jyllandsringen, men også på landets andre baner. Men Jes selv har faktisk også selv været aktiv. Ligesom jeg selv startede Jes nemlig tilbage i 70erne med at køre bil-o, hvor han kørte med sin far Ole, der var købmand i Lystrup. Det var Jes’ indgang til klubben og sporten.

2012-Bane-Hebsgaard-Jes-01

Engang i firserne kom han med i tidtagningen på FDM Jyllandsringen, og her har han været med siden. Jes er en meget erfaren mand, når det gælder opgaven at styre tidtagningen, og vi har jo haft løbsweekender, hvor han har været på den ene bane, og jeg har været på den anden bane. Men han er en af de personer, jeg er helt rolig med at give opgaven til, for han kan løse den uden problemer.

Men selv om Jes kom med i tidtagningsteamet i firserne, så har der været nogle afbræk undervejs. I forbindelse med sit arbejde har han været udsendt til bl.a. Bosnien, Kosovo og Afghanistan. I det daglige er Jes nemlig ansat ved forsvaret med rang af major, og her er han bilinspektør i Hjørring og chef for færdselsafdelingen. At han flere gange har været udsendt, skyldes det forhold, at han har skullet ud for at syne forsvarets biler, der ikke bare kunne blive sendt tilbage til Danmark. Men han har også flere gange været i udlandet på besøg hos leverandører som f.eks. MAN i Tyskland for at give sit besyv med i udvælgelsen af nye modeller.

Rådet for Større Sikkerhed skulle engang have lavet en kampagne, der skulle vise noget om fartens betydning ved uheld. Her skulle de bruge en stor lastbil med en stor plade foran, der skulle anvendes til at påkøre nogle biler. Her var Jes med i at løse opgaven.

Når det gælder biler, er Jes Volvo-entusiast. Han bor i Suldrup på et sted, hvor han har en garage med en lift, og her skruer han biler i sin fritid, og det skal helst være Volvo. Sidste år var han således i Sverige for at hente en Volvo 244 GLT V6 fra 1981 som supplement til sin normale Volvo V70 2.5T. Men som firmabil må han dog nøjes med en VW Caravelle, der indvendigt er indrettet med et skrivebord, og som udvendigt er malet i den specielle, brune farve, man bruger i hans firma.

Tillykke med de 50 år.

Torben Lund.