Klubbens sponsorer

Jan Magnussen tog anden sejr i træk

Endnu en pole. Endnu en sejr. Det lignede en gentagelse af Long Beach-løbet, men denne gang skulle Jan Magnussen og Antonio Garcia kæmpe en del hårdere for at høste guldet på Laguna Seca-banen i Californien. ”Antonio kørte en suveræn kvalifikation lørdag aften, så jeg kunne starte forrest i GTLM-klassen søndag eftermiddag,” lød det fra en lykkelig Jan Magnussen.

Danskeren kom bedst muligt fra start og bevarede føringen i samtlige 42 omgange, før han gav den gule Corvette #3 videre til teammakker Antonio Garcia.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-17

”Det var et hårdt stint. Til at begynde med havde jeg et godt greb i dækkene og en god balance i bilen. Men hen mod slutningen, hvor jeg begyndte at blive indhentet af den bagvedkørende Porsche, blev jeg presset i et sving af den specielle Nissan Deltawing-prototype, hvilket resulterede i, at mit højre forhjul låste, og jeg fik skabt et fladt område på dækket,” siger AAS’eren. ”Det gav en del vibrationer i bilen og naturligvis et forringet greb, og måtte virkelig kæmpe for min position de sidste omgange, inden jeg endelig kunne køre i pit.”

Antonio overtog bilen halvvejs i det to timer lange løb og fortsatte den intense kamp, som i sidste ende stod mellem spanieren og den tidligere Formel 1-kører Giancarlo Fisichella i Ferrari #62 fra Risi Competizione.

Med 22 minutter tilbage af løbet så Garcia imidlertid sit snit til at overhale, da Ferrari-køreren blev bremset af en langsom bil, udbyggede føringen og kunne køre forbi det ternede flag med 4,7 sekunders forspring.

”Dette her er den perfekte forberedelse til 24-timers Le Mans, som bliver den næste store udfordring for Corvette Racing,” lød det fra Jan Magnussen. ”To sejre i træk giver os den nødvendige tro på, at vi gør tingene rigtigt. Vi ved, at når alt fungerer, så kan vi vinde. Antonio gjorde igen et fantastisk stykke arbejde og kæmpede hårdt på hver eneste omgang, og han reagerede på et splitsekund, da muligheden pludselig åbnede sig for en sikker overhaling af Ferrarien.”

”Det var suverænt gjort — fuldstændig ligesom hele teamet igen leverede en suveræn indsats denne weekend. Vi er så klar til Le Mans!”

Med den anden sejr på på blot fire løb er Jan Magnussen og Antonio Garcia rykket et godt stykke op ad listen i kørernes mesterskab. En uenighed om straf til Porsche-teamets ene bil betyder dog, at der i skrivende stund ikke er klarhed over pointfordelingen.

Jan Magnussen Racing.