Klubbens sponsorer

Jan Magnussen sejrede, men tabte

Regn, regn og mere regn betød en aflysning af tredje og sidste heat i DTC-sæsonens fjerde afdeling, som blev afviklet på Ring Djursland søndag. For Telesikring Racing betød det en nedrykning i kørernes mesterskab, mens føringen i teammesterskabet bevares.

”Det var både superfedt og en smule vanvittigt,” lød fra Jan Magnussen efter sejren i andet heat, som han dominerede suverænt trods aquaplaning hele banen rundt. I første heat gik det dog knap så godt. Kort efter starten begyndte det at regne, og Jan Magnussen valgte straks at køre sin Camaro #23 i pit og skifte til regnvejrsdæk.

”Det skulle jeg ikke have gjort, for regnen stoppede og banen tørrede op, så udover at tabe tid på pitstoppet, kunne jeg heller ikke følge med dem, der valgte at blive på slicks,” forklarede Jan Magnussen, som måtte tage til takke med en 14. plads i første heat.

2014-Bane-DTC-Magnussen-06

I andet heat var der til gengæld ingen tvivl om valg af dæk, da regnen væltede ned i så stride strømme, at løbet blev startet bag en safety car. Jan Magnussen startede bagest i feltet, men overhalede til det gennemblødte publikums store fornøjelse den ene konkurrent efter den anden, og selvom løbsledelsen stoppede løbet tre omgange før tid, kunne han krydse målstregen på en suveræn førsteplads. Finaleheatet kunne ydermere have sikret Jan Magnussen nogle af de point, som han tabte til ærkerivalen Casper Elgaard i første heat, men på grund af regnen blev dette løb altså aflyst.

”Jeg respekterer naturligvis løbsledelsens beslutning, men jeg ville virkelig godt have kørt finalen, eftersom det jo gik super i regnen,” lød det fra Jan Magnussen, som efter søndagens bedrifter måtte give mesterskabsføringen videre til Casper Elgaard.

For Telesikring Racings anden kører, Patrick Egsgaard i Camaro #8 forløb weekenden heller ikke ligefrem tilfredsstillende.

”Jeg kvalificerede mig til Super Pole og havde godt med fart på, men røg så af banen på sidste omgang og måtte starte tier i første heat,” lød det fra Patrick Egsgaard.

Den unge esbjergenser kom godt fra start i løbet, men havde kontakt med en konkurrent under en overhaling, hvilket udløste to strafbaner. Da Patrick Egsgaard imidlertid kun opfattede den ene, fik han yderligere en straf for at have ignoreret en strafbane og måtte derfor starte 11’er i andet heat.

”I andet heat væltede regnen for alvor ned, men jeg kom godt fra start og havde en god fart, da jeg blev ramt bagfra af en konkurrent og snurrede rundt på banen. De fleste kører lige forbi mig, men en enkelt konkurrent kan ikke undgå mig og rammer mig hårdt foran,” forklarede Patrick Egsgaard.

Den unge racerkører måtte således udgå fra løbet med en skrammet bil, men et hurtigt lægetjek af Patrick konkluderede, at skaderne trods alt kun var materielle.

Weekendens resultater betyder, at Jan Magnussen nedrykker fra en første- til en andeplads i kørernes mesterskab og med sine 176 point nu er 10 point efter Casper Elgaard, mens Patrick Egsgaard holder en ottendeplads med 67 point. Telesikring Racing fører fortsat teammesterskabet med 243 point foran Stark Racing med 186 point.

Team Telesikring Racing.