Klubbens sponsorer

Jan Magnussen missede mesterskabet

Det var en knust Jan Magnussen, som måtte køre i pit få minutter efter starten på første kvalifikationsheat til finalen i Auto-G Danish Thundersport Championship. Et skub fra en konkurrent sendte den John Deere-sponsorerede Chevrolet Camaro i sandet i første sving, og en ødelagt køler gjorde det umuligt for Telesikring Racing-køreren at gennemføre løbet.

”Jeg kan ikke tro det. Det er bare så uforståeligt vildt ærgerligt,” lød det fra en ulykelig Jan Magnussen kort efter uheldet. ”Hele året har vi ventet på den her finale. Jeg kom til Jyllandsringen og var seks point bagud i forhold til Casper (Elgaard, red.), så vi havde en kæmpe chance for at slutte sæsonen af med et mesterskab. Intet var afgjort på forhånd, og jeg vidste, det ville blive hårdt. Men at miste sådan en chance på så åndssvag en måde er næste ikke til at bære.

2014-Bane-DTC-Magnussen-08

Jan Magnussen tog dog voldsom revanche i søndagens andet kvalifikationsheat, hvor Jyllandsringens mange tusinde tilskuere, heriblandt 120 John Deere-forhandlere og deres ansatte, kunne overvære en aggressiv Jan Magnussen vise, hvorfor han er Europas mest vindende racerkører. Fra absolut bageste startposition i det 19 biler store felt kørte han den grønne og gule Chevrolet Camaro helt frem til andenplads. Jublen ville ingen ende tage, og selvom Jan Magnussen kørte markant hurtigere omgangstider end den førende Casper Elgaard, nåede han dog aldrig op til rivalen, før løbet blev flaget af. Elgaards sejr i andet løb var desværre mere end rigeligt til at cementere den jyske racerkørers mesterskab. Men den første konkurrent til at ønske århusianeren tillykke var imidlertid Jan Magnussen.

”Et kæmpe tillykke til Casper Elgaard. Han har uden tvivl været min største konkurrent hele sæsonen, han har kørt nogle gode og stabile løb og samtidig været en fair og underholdende modstander ude på banen,” lød det fra Jan Magnussen. ”Nu kan jeg selvfølgelig godt ærgre mig over, at jeg ikke deltog i syvende afdeling i Norge, for det havde måske pointmæssigt givet mig råd til at udgå i finalens første heat.”

2014-Bane-DTC-Magnussen-09

”Men jeg er glad for at kunne modtage pokalen for teammesterskabet sammen med Patrick Egsgaard og alle gutterne i Telesikring Racing. De har virkelig fortjent det allesammen. Vi har det bedste mandskab, men har ikke en chance for at gardere os mod sådanne uheld, som måske kostede os kørernes mesterskab i år.”

For Telesikring Racings anden kører, Patrick Egsgaard, endte weekendens finaleløb med en ærgerlig afkørsel, hvor Patrick blev uforskyldt offer, da to konkurrenter stødte sammen efter blot fire omgange, og esbjerggenseren måtte udgå fra løbet. Inden da havde den unge racerkører dog imponeret, da han i første kvalifikationsheat kørte sig fra en 14. plads op til en ottendeplads uden at komme i karambolage med det kaos, som blandt andre kørte teamkammeraten Jan Magnussen af banen.

”Det gik bare derudaf, og det er en af de sjældne gange, hvor jeg kørte mig godt op gennem rækkerne og alligevel kunne aflevere bilen tilbage uden en skramme,” lød det fra Patrick Egsgaard.

2014-Bane-DTC-Magnussen-10 2014-Bane-DTC-Egsgaard-03

Takket være ottendepladsen kunne Patrick Egsgaard således starte etter i andet kvalifikationsheat, hvor han i tre stride omgange formåede at holde den senere mester Casper Elgaard bag sig.

”Det var nogle rigtig fede omgange og uden tvivl et af sæsonens højdepunkter for mig,” lød det fra Patrick Egsgaard, som endte på en tiendeplads i kørernes mesterskab.

”Jeg er ked af, at jeg måtte køre bilen i pit før tid, i stedet for at køre forbi det ternede flag i finalen sammen med de andre. Men igen, vi slutter godt af med et mesterskab til teamet, og jeg vil gerne takke alle gutterne for et fantastisk stykke arbejde hele året igennem. Vi kommer uden tvivl endnu stærkere igen næste år!”

Telesikring Racing.