Klubbens sponsorer

Jan Magnussen fik champagne i Le Mans

Sejren udeblev, men det var lige ved og næsten for Corvette-drengene Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor, som efter 24 timers hård kamp på Le Mans endelig kunne stille sig på podiet søndag eftermiddag.

”Fra at have været næsten helt ude af løbet på grund af nogle uheldige episoder med safetycars, som blev ved med at sende os en tredjedel omgang bagud, synes jeg, en andenplads er rigtig flot,” lyder det fra Jan Magnussen.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-19

Trioen sendte deres Corvette #73 over målstregen som den næsthurtigste bil i GTE Pro-klassen. Det skete efter et Le Mans, som bød på en af de mest spændende afslutninger til dato, hvor Antonio Garcia jagtede den førende Ferrari #51, men forgæves.

”Havde vi haft mere tid, ville det have lykkedes til sidst. Vi havde helt klart bilen til at vinde i år,” siger Jan Magnussen.

Racerkøreren startede løbet fra anden startposition, som han hurtigt vekslede til en førerplads. Et mindre skybrud fik imidlertid danskeren til at gå i pit, hvor der blev skiftet til regnvejrsdæk, men da banen meget hurtigt tørrede op, og bilen således måtte i pit igen, forsvandt fordelen sammen med den den gode placering. Herefter fulgte en række gulflagsperioder, hvor Corvette #73 igen og igen havnede lige bag en af de tre safetycars, hvilket betød, at trioen konstant blev sendt en tredjedel omgang bagud i forhold til førerfeltet.

Men så let gav de tre Corvette-kørere ikke op. Lørdag aften lå de nummer seks, søndag morgen nummer fire, så nummer tre, og da en fabriks-Porsche måtte have førstehjælp, avancerede trioen til en andenplads med halvanden omgang op til den førende Ferrari. Kampen mod den italienske racerbil fra AF Corsa kom imidlertid aldrig i gang. Trods Antonio Garcia kørte imponerende hurtige omgange og bed store lunser af afstanden op til bilen med den stejlende hingst, nåede spanieren aldrig frem til sit bytte, før de 24 timer var gået.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-20

”Det har været et fedt Le Mans! Fedt igen at have en bil, hvor man har kræfterne til at kæmpe sig tilbage i kampen, selv om man er blevet sendt bagud. Og bortset fra en udfordring med bilens løftemekanisme under et dækskifte har vi været fri for problemer, skader og uheld. Som altid arbejde teamet hårdt og effektivt, og jeg skylder dem igen en kæmpe, kæmpe tak for, at vi kan tage herfra med sådan et resultat,” lyder det fra Jan Magnussen.

”Det var ikke en sejr. Og vi vil altid være skuffede, når vi ikke vinder. Men vi fik det bedste ud af det, og det vil altid være fantastisk at stå på Le Mans-podiet og mærke gejsten fra de danske tilskuere på Le Mans. Dén opbakning kan vi leve højt på helt til næste år!”

Jan Magnussen Racing.