Klubbens sponsorer

Jan Magnussen & co. måtte udgå

Skuffelsen var svær at skjule, da Jan Magnussen, Antonio Garcia og Ryan Briscoe søndag formiddag dansk tid måtte udgå fra årets Rolex 24 at Daytona. Forinden havde trioen ellers præsteret mere end 13 timers suveræn kørsel og førte flere gange løbet. ”Det er smadderærgerligt, ikke mindst for alle gutterne i teamet, som har arbejdet så hårdt på at blive klar til årets første løb. De har virkelig kæmpet, og det var hårdt at se skuffelsen i deres ansigter, da vi besluttede at trække bilen ud,” lyder det fra en nedtrykt Jan Magnussen.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-06

Det var et problem med kølesystemet, som fik motoren i den nye Corvette C7.R til at overophede. Til at begynde med, forsøgte teamets ingeniører at løse problemet i pitten, men måtte i løbet af natten beordre bilen i garagen ad to omgange for en komplet tømning af kølesystemet.

”Da jeg kort efter det andet garagebesøg skulle overtage bilen, var vi selvfølgelig adskillige omgange bagud. På det tidspunkt stod det klart, at vi ikke længere havde nogen chance for at vinde løbet, men vi håbede, at vi i det mindste kunne gennemføre og få nogle gode point med hjem,” siger AAS’eren.

Dette skulle desværre ikke vise sig muligt, for kort inde i Jan Magnussens tredje stint var den atter gal med temperaturen i V8-motoren. Det kogende kølevand blev lækket ud på asfalten, hvilket fik baghjulene til at miste grebet, og risikoen for at køre galt fik i sidste ende teamets ingeniører til at trække Corvetten ud af løbet.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-07

”Det er virkelig, virkelig skuffende, især fordi vi havde kæmpet os op fra en startposition bagerst i et felt på 67 biler til at ligge det meste af aftenen og kæmpe helt fremme og flere gange tage føringen,” fortæller Jan Magnussen, som i øvrigt kunne fejre 10 års jubilæum som deltager i 24-timersløbet på Daytona International Speedway.

”Nu skal vi hjem og evaluere på denne her weekend, og vores ingeniører har uden tvivl en opgave at løse i motorrummet. Men det gode er, at vi har fået kræfterne og farten tilbage, og aldrig har en Corvette kørt så godt på en racerbane. Nu mangler vi bare noget stabilitet, og så vender vi stærkt tilbage til 12-timers-løbet på Sebring i marts!”

Jan Magnussen Racing.