Klubbens sponsorer

Jan Jønck skal køre Formel 4

Jan Jøncks flotte debutsæson i Formel Ford har kastet en enestående chance af sig. Han får i den kommende weekend sin debut i Formel 4.

Efter den imponerende sæson i Formel Ford er det ingen hemmelighed, at Jan Jønck satser benhårdt på at sikre sig et sæde i Formel 4 i 2015. De mest interessante mesterskaber køres i Tyskland, Frankrig og Italien, og Jan Jønck er netop blevet tilbudt en helt exceptionel chance for at prøve kræfter med denne type racer. De respektive mesterskaber er blevet afgjort, men den italienske sæson afsluttes med en særskilt Winter Trophy-løbsweekend, og det er denne weekend, Jan Jønck er blevet tilbudt at deltage i. Tilbuddet kommer fra DieGi Motorsport teamet, som sluttede på den samlede sjetteplads i den netop afsluttede sæson.

2014-Bane-FF-Joenck-07

Winter Trophy-løbene, hvor der køres ét løb lørdag og ét søndag, afvikles i den kommende weekend på Adria International Raceway i nærheden af Venedig, og da tilbuddet tikkede ind, skulle der arbejdes rigtig hurtigt. Selvom man modtager et tilbud som dette, er det nemlig ikke en gratis oplevelse, for der står mange, mange andre håbefulde kørere i kø for at få en chance som denne. Takket være god støtte fra flere af Jan Jøncks sponsorer, DASU og Team Danmark lykkedes det imidlertid at skaffe de fornødne midler, og Jan Jønck kan derfor allerede onsdag sætte sig til rette i flyveren med kurs mod støvlelandet.

”Det her en kæmpe chance for at bevise mit værd,” siger en glad og forventningsfuld Jan Jønck. ”Først og fremmest er det et stort skulderklap, at man har valgt at give mig sådan et tilbud. Det fortæller mig, at man har bidt mærke i min flotte sæson i Formel Ford. Samtidig kan jeg kun tolke det som et udtryk for stor tiltro til mine evner.”

Aftalen er først og fremmest kommet i stand gennem Jan Jøncks nuværende teamchef hos RS Competition, Robert Schlünssen, som via sit store netværk fra sin egen aktive karriere har gjort et stort stykke arbejde for at promovere Jan Jønck. Det er ingen hemmelighed, at Robert er begejstret for Jan Jøncks evner, og Jan Jønck ved godt, at der er al mulig grund til at være taknemmelig. ”Jeg er både glad og stolt over, at Robert tror så meget på mig. Det betyder rigtig meget for mig, og jeg er meget taknemmelig over hans indsats for at hjælpe mig videre,” siger AAS-medlemmet, som på nuværende tidspunkt har svært ved at vide, præcis hvad han skal forvente. ”Jeg får en enkelt testdag til at finde mig til rette i bilen, og jeg håber og tror, at det er nok til at spore mig ind på den rigtige kørestil og finde frem til et fornuftigt setup på raceren. Med hensyn til banen har jeg set en masse video og forberedt mig i simulatoren herhjemme. Det er en ret teknisk bane med både langsomme og hurtige sving men også flere lige stræk, hvor farten bliver ret høj. Alt i alt en rigtig spændende bane, som jeg glæder mig helt vildt til at køre på.”

Uanset udfaldet af selve løbene er der ingen tvivl om, at der er tale om en helt speciel og unik chance for Jan Jønck. Formel 4 har længe været drømmescenariet for 2015, og på denne måde kan han få en forsmag på, hvad han skal forvente. En god indsats vil sandsynligvis også øge hans chancer for at få et sæde til næste år, men det tør han ikke selv spekulere for meget i. ”I første omgang handler det bare om at nyde det og gøre så god en figur som muligt. Jeg er sikker på, at jeg har fysikken til det, og så må vi se, hvad weekenden byder på. Jeg tør ikke spå om chancerne for et sæde til næste år, men I kan roligt regne med, at jeg vil give den gas og gøre mit allerbedste for at bevise mit værd,” siger Jan Jønck således med et smil, som ikke efterlader nogen tvivl om, at han glæder sig til turen til Italien.

Jens Hvas.