Klubbens sponsorer

Info fra bestyrelsen – sommer 2017

Siden sidste nyt fra bestyrelsen er der i AAS-regi afviklet adskillige løb.

Den 25. marts var det Bernd Thrysøe, der stod i spidsen for DM-premieren i bilorienteringsløb. Det var som altid et løb i høj kvalitet, dog var der denne gang lidt problemer med at formidle resultaterne så hurtigt som vanligt.

Den 22.-23. april var det Adam Nielsen, der var løbsleder for åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Selve løbet forløb fint, dog var det i forbindelse med dette løb, at Ronnie Bremer-sagen startede, og det har medført en del dønninger i DASU’s baneudvalg, hvor der er to medlemmer, der har trukket sig fra udvalget, da de mente, at DASU’s bestyrelse havde godkendt en anmeldelsesblanket udenom baneudvalget.

FDM Danish Masters Racing Festival 2017 den 6.-7. maj var næste løb i baneregi, og her var Jan Præstekjær i spidsen. Ved dette løb var det de historiske biler, der var på banen, og de havde en god weekend.

Hans Ole Nielsen var den 15. maj løbsleder for Dagli’Brugsen Lime løbet. Det var et løb, hvor alle var i mål i passende tid, så franskbrødsmadderne kunne nydes, mens løbet flittigt blev debatteret.

Det store arrangement Classic Race Aarhus den 18.-21. maj var næste løb, og her var Jens Munkholm chefen. Da Ronnie Bremer-sagen stadig ikke var endeligt afklaret, indsendte vi en ansøgning til DASU’s baneudvalg om godkendelse af en anmeldelsesblanket, som vi mente var nødvendig for, at deltagere med udenlandsk licens lovligt kunne starte i løbet. Denne blanket blev afvist af baneudvalget. I AAS’ bestyrelse var vi enige om, at vi blev nødt til at få sagen afklaret, da vi ellers ville stå med et stort problem ved licenskontrollen til løbet. Vi gav derfor fuldmagt til DTC Motorsport til at appellere baneudvalgets afgørelse til Amatør og Ordensudvalget i DASU. Et flertal i udvalget afsagde kort før CRAA deres kendelse, der betød, at blandt andet Ronnie Bremer kunne starte i løbet. På det kommende repræsentantskabsmøde i DASU vil der sikkert komme en klarere formulering i reglementet, så man fremover kan undgå den slags sager.

Desværre skete der et voldsomt uheld i næstsidste heat af løbet i Mindeparken. Der var tre personer, der kom lettere til skade, her i blandt også vores official, Trine Larsen, som på vej hen for at hjælpe andre ved uheldet faldt og fik et dybt kødsår i knæet, og måtte lappes sammen på skadestuen. Da sikkerhedshegnet tog skade ved ulykken, var det ikke muligt at afvikle det sidste heat i løbet.

På trods af en meget stram tidsplan lykkedes det, at afvikle den forudgående del af løbet stort set uden forsinkelser, og de mange tilskuere fik mulighed for at se meget godt racerløb i midten af Aarhus. Nyt til årets løb var blandt andet gamle DTM-racere, og de biler var bare vellyd for øregangene.

Ugen efter CRAA var det vores rallyafdeling med Peter Bentsen i spidsen, der afviklede DM-rallyet, Den Jyske Sparekasse Juelsminde Rally. Løbet var tællende til DM-serien. Desværre var det alt for få deltagere, der stillede til start i det ellers velafviklede rally med rigtigt gode prøver. På den varme sommerdag var der rigtigt mange svedende officials fra både vores og andre klubber, der ydede en kæmpe indsats for at afvikle løbet. Tak for det.

Sidste løb inden sommerferien var Rema 1000-bilorienteringsløbet med Hans Jakobsen som løbsleder. Også dette løb var i god kvalitet, og så var der gratis brød og kaffe efter løbet.

Vores næste bestyrelsesmøde er den 24. august, og tag endelig fat i os, hvis der er noget, som I ønsker, at vi skal drøfte.

Jeg håber, at I alle må få en god sommerferie og er friske til flere AAS løb i efterårssæsonen.

På vegne af bestyrelsen

Bjarne Andersen, formand.