Klubbens sponsorer

Ib Kragh: ”Jeg skal vinde igen!”

Det er med en klar målsætning, at Ib Kragh lørdag stiller til start i det årlige Rally Grand Prix i den store grusgrav ved Kongensbro mellem Århus og Viborg. ”Jeg skal vinde igen!” siger han med henvisning til 2014-udgaven af løbet, hvor han slog sin mangeårige ærkerival, Christian Jensen.

”Christian har jo desværre indstillet sin karriere, for jeg ville gerne have slået ham – og det føler jeg mig overbevist om, at jeg ville kunne gøre. Men uanset hvad, vil jeg gøre mit til at tage endnu en sejr.”

Rally Grand Prixet er en hård konkurrence. Først er der tre indledende heats, som skal afgøre den ordinære konkurrence. Og som bestemmer om man kommer med i den afgørende finalerunde. Hvor deltagerne så bliver elimineret i takt med, at de går fra kvartfinale over semifinale til finale.

2016-Rally-Kragh-05

”Det kræver godt grej. Det kræver, at man er godt kørende. Og så skal man naturligvis ikke begå en kikser undervejs, for så ryger man pludselig ikke videre og kommer ikke i finalen,” siger Ib Kragh. ”Jeg vil prøve at give gas fra første meter og se, om ikke jeg vil kunne gå hele vejen. Men jeg kan ikke lade være med at have årets første DM-løb i baghovedet.”

En uge efter Rally Grand Prixet i Kongensbro går det nemlig løs med Cimbern Rallye, der er første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Den løbsserie, der har Ib Kraghs højeste prioritet i år.

”Jeg vil vinde DM i år, så derfor er det også vigtigt for mig, at jeg ikke begår nogen dumheder og skader bilen ved Rally Grand Prixete,” siger Ib Kragh. ”Men når det så er sagt, så vil jeg også gøre mit til for at gå efter sejren.”

Rally Grand Prixet starter lørdag klokken 12.00 med præsentation af deltagerne, inden det en lille halv time senere går løs med de tre indledende heats, forud for finalen, som starter ved 15.30-tiden.

”Jeg håber, at det er sponsorer og venner af teamet, som i løbet af dagen vil lægge vejen forbi og heppe, og så skal de naturligvis være velkomne til at kikke forbi teamet på servicepladsen og få lidt til ganen,” slutter Ib Kragh.

IK Rally Racing.