Klubbens sponsorer

Ib Kragh fik sejren i hus – før turboen gav op

Det blev til sejr, da Ib Kragh lørdag stillede til start i Pinsesprintet i Horsens’ sydlige industrikvarter. Fire heats blev kørt på en 2.250 meter lang rundstrækning, og alle fire gange var det chaufføren i den sorte, hvide og røde Citroën DS3 R5, som var hurtigst i kampen mod stopuret.

”De to første heats vandt vi ikke med den største margen, men vi havde valgt at anvende nogle brugte og hårde dæk, fordi vi ville bruge de to heats til at prøve forskellige opsætninger på bilens støddæmpere,” fortæller Ib Kragh.

2016-Rally-Kragh-13

”Da der så kom regn mellem andet og tredje heat, valgte vi at sætte nogle blødere dæk på, og sammen med de justeringer vi havde foretaget på bilen, gav det mere fart. Hvor vi havde vundet de to første heats med mellem et og tre sekunder, vandt vi nu tredje heat med syv sekunder og fjerde heat med 12 sekunder.”

Men selv om forspringet i det sidste heat på papiret virker stort, var det ikke uden bekymring, at Ib Kragh guidede sin Citroën DS3 R5 gennem hastighedsprøven og mod målfeltet. Det kom lige pludselig røg fra motorrummet.

”Det var fra turboladeren, at røgen kom,” forklarer han. ”Den var gået i stykker. Det var rigtig godt, at det skete her, og ikke i næste weekend, hvor vi skal køre årets andet DM-rally på Fyn.”

”Nu skal vi bare have monteret en ny og frisk turbo på motoren. Så er vi klar til at kæmpe om DM-point næste weekend.”

IK Rally Racing.